ZETApress

hírportál

Vajda bízik hajrájában

Magyar részről egy kenus, az olimpiai és világbajnoki címvédő Vajda Attila térdel hajóba a 30. Nyári Londoni Olimpián. A szegediek kiválósága fő számában, C?1 1000 méteren, valamint C?1 200 méteren szerepel a Dorney-tavon ? tudtuk meg az MKKSZ sajtósaitól.

A kajakos lányokat tegnap bemutattuk, most essen szó a kenus fiúról. ? Attila az a versenyző, akiből a tét a lehető legtöbbet hozza ki. Tavaly a hazai rendezésű világbajnokság, most pedig az olimpia lesz az, amely hihetetlen energiát mozgathat meg benne ? Storcz Botond szövetségi kapitány így összegezte a legfontosabb értékét a C?1 1000 méteren olimpiai címvédő kenusunknak, Vajda Attilának. Mert bizony Vajda nem az a típusú versenyző, akinek a legfontosabb pillanatban remeg meg a keze.

Szereti a tétet és a kihívást, és mint mondja: képes az utolsó centikig tudatosan felépített pályával odaállni a nagy riválisok elé. ? Ismerem az ellenfeleimet, tudom, hogy mit tud Brendel, Menkov, vagy éppen Cal, és persze tisztában vagyok a saját értékeimmel is. Jó felkészülést tudhatok magam mögött ? mondta Vajda Attila, aki úgy véli, a verseny elsősorban agyban dől el, így a fizikai felkészültség mellett sokat számít, hogy ki mennyire tud ott lenni fejben is.

Vajda szerint, aki bejut a legjobb nyolcba, az mind esélyes a végső győzelemre, de ő hisz a nagy hajrájában, amelyet annyiszor megvillantott már a világversenyeken. Amikor a többiek már oxigénhiánnyal küzdenek, ő akkor is képes még egy lapáttal rátenni. Bízunk benne, hogy augusztus 8-án, szerdán a C?1 1000 méteres londoni döntőjében is így lesz!

Gyurta arany után Cseh bronz

Megvan a második érmünk is úszásban! Gyurta Dani szerda esti győzelme után tegnap este Cseh Laci 200 méteres vegyes úszásban az amerikai Phelbs és Lochie mögött harmadik lett. Két vereségünk után végre férfi vízilabdázóink is nyertek, 17:15-re vertük Romániát. Férfi kézilabdázóink továbbra se sikeresek, tegnap Horvátországtól 26:19-re kaptunk ki. Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmünkkel 204 ország közül a 14. helyen állunk az éremtáblázaton, így felsorolni is hosszú lenne azt a 190-et, akiket megelőzünk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Helsinkitől Moszkváig Kárpátival | ZETApress

Szóljon hozzá!