ZETApress

hírportál

Újabb tévés aranyérem

Nemzetközi díjat nyert a Telesport.hu. Mióta a televízió együtt dolgozik a világhálóval, újabb rangos elismerésben részesült médiaportáljuk, ezúttal a nemzetközi fórumon. Az MTV tematikus honlapját a legjobb média és sport portálnak választották a tavalyi év fejlesztései közül.

Harmadszor vívta ki az új média szakma elismerését a hírek, tudósítások, publicisztikák mellett videó- és képgalériát, élő közvetítéseket és igény szerint letölthető televíziós tartalmakat kínáló Telesport.hu. Legutóbb rangos nemzetközi díjjal tüntették ki a Magyar Televízió és a Carnation közös fejlesztését: 2008 legjobb média és sport portáljának választották a világ egyik legelterjedtebb webes tartalomkezelő rendszerére épülő oldalak közül.

A televízió együtt dolgozik a világhálóval, ezt a trendet ismerte fel az MTV és ülteti át lépésről lépésre a gyakorlatba. A Sitecore Site of the Year kategóriadíja nemcsak a fejlesztők és a szerkesztők munkáját ismeri el, hanem azt is igazolja, hogy jól határoztuk meg a köztelevízió online stratégiáját ? mondta Mucsi Csaba, a Magyar Televízió újmédia főszerkesztője.

A versenyben mintegy 1500 fejlesztő cég munkája méretik meg, az általuk készített portálok közül választják ki az év honlapját és hét további kategória győztesét. A webfejlesztőkből álló nemzetközi zsűri az oldal készítőinek kreativitása, az adatforrások és az alkalmazások sokfélesége, a felhasználói élmény és a tartalom színvonala alapján hozta meg döntését.

A hazai e-Fesztivál, illetve az Év Honlapja versenyen a Telesport.hu már két crossmedia különdíjat nyert, a szakmai zsűri szerint ugyanis tavaly ők valósították meg a legjobban az internet és a televízió együttműködését. A Magyar Televízió 2008 májusában indította el önálló sport portálját, amely a Labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek élő közvetítéseivel debütált, a pekingi olimpiai játékok idején pedig már megdöntötte a magyar nyelvű online tartalomszolgáltatás minden korábbi televíziós rekordját.

A portál a kiugró nyári siker után is megőrizte közönségét: havonta átlagosan 150-200 ezer egyedi látogató keresi fel, akik havonta 6-700 ezer cikket és videót töltenek le a portálról. Az online közvetítéseket esetenként 25 ezer felhasználó is nézi azonos időben ? a sportágtól és az esemény jellegétől függően. A percről-percre frissülő oldalra az indulás óta több millió cikket, videót és képet töltött fel a stábjuk.

A Carnation online kommunikációs ügynökség, a Magyar Televízió állandó partnere fejlesztette a Telesport.hu portált Sitecore alkalmazás segítségével. A .net webes tartalomkezelő szoftverek piacvezető szállítójának megoldása azonos időben, nagyszámú felhasználó részére biztosítja az élő online közvetítést, a felvételek igény szerinti letöltését (vagyis a Video On Demad szolgáltatást), videó- és képgalériák működtetését, valamint lehetővé teszi a portál gyors és egyszerű frissítését.

Pótoltak egy elmaradást

Lejátszották az egyik elhalasztott mérkőzést 16. fordulóból. A Soproni Ligában Zalaegerszegen a Debrecen 2:1-re kikapott, így továbbra is egy ponttal lemaradva áll a második kelyen az újpestiek mögött. A hosszabbításban lehetőségük nyílt a pontszerzésre, de Dudu 11-est hibázott.

Szóljon hozzá!