ZETApress

hírportál

Megváltozik a rajthely

Idén a városligeti Közlekedési Múzeumtól indul augusztus 24-én a XVII. Magyar Borok Útja Rallye, hogy a ma még titkos útvonalán hírt adjon az ország történelmi borvidékeiről, borkultúrájáról és a falusi turizmusról ? mondta el Regőci Attila producer a déli sajtótájékoztatón, a gellérthegyi Búsuló Juhász Étteremben.

A magyar bor kiemelt jelentőséggel bír a hazai idegenforgalom területén, s melynek népszerűsítése a verseny egyik fő célja. A tájékozódásban egy itiner lesz a segítségükre, mely nem csak a pincészetekhez mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezet. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását, vagy a túl gyors haladást a versenybírók pontlevonással sújtják.

A pincészeteknél ügyességi játékokkal lehet ellensúlyozni a pontvesztést; célba dobással, íjászattal, hordógurítással, talicskatolással vagy épp a tesztlap helyes kitöltésével növelhetik esélyüket, hogy a hosszú hétvége végén Budapestre visszatérve, augusztus 26-án este a Hegyalja úti Bara Hotelben az ünnepélyes díjátadó gálán a dobogó felső fokára állhassanak. Külön díjazzák idén is a legjobb hölgyet, a legjobb kormányost és a legviccesebb párost. A rajtsorrendet augusztus 16-án délben sorsolják a gellérthegyi Búsuló Juhász Étteremben.

Az útvonalról annyit sikerült megtudnunk, hogy az első éjszakát az Eger Hotelben, míg a másodikat a siófoki Azúr Hotelben töltjük. Mivel másnap reggel józanul kell továbbindulnunk, hajnali 5-kor mindenkit lezavarnak a táncparkettről. A versenyzőként induló közéleti személyiségek, neves üzletemberek, művészek, sportolók és újságírók nagyjából 800 km-es táv megtételével idén is nagy szolgálatot tesznek Magyarországnak, hiszen a nagy média érdeklődés segítségével hírt adhatnak az ország ismert szőlőtermő vidékeiről, borkultúrájáról, az út során látható idegenforgalmi nevezetességekről és arról a vállalkozói szellemről, amely annyira jellemző Magyarországra.

A hazai borok és borvidékeink mellett célunk a gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítése. Az elmúlt 16 év alatt egyszer sem történt baleset, utunkat végig rendőri ellenőrzés kísérte. A versenyzők sebesség-ellenőrzése mellett szondáztatást is végeznek. Munkánkat Ferjáncz Attila örökös rallye-bajnok, a Rallye sportszakmai igazgatója, Schmidt Győző borász, az MBÚR társelnöke, a Danubiana Borászati Bt. ügyvezetője és Dr. Komáromi Endre nyugdíjas rendőrezredes, a verseny biztonsági főnöke segíti. A REGŐ Kft. fővédnöknek Dr. Pintér Sándor belügyminisztert és Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert kérte fel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Túl vagyunk a sorsoláson | ZETApress

Szóljon hozzá!