ZETApress

hírportál

Egy arany, egy ezüst a tesztnapon

Vegyes érzelmekkel beszélhetünk Péter és Alen tegnapi tesztnapjának hatékonyságáról, nem azért, mert a versenyzők vagy a szerelők egy percre is lazsáltak volna, vagy, mert nem jöttek az eredmények, hanem azért mert a pálya ismét tele volt motorossal, így késő délutánig szinte alig sikerült egy-egy tiszta kört teljesíteniük hazánk fiainak ? tudatta az FMLLC.

A szombati albacetei tesztet követően a TEY Racing Team főnöke is joggal bosszankodott emiatt, hiszen szerettek volna spanyol földön minél nagyobb előrelépéseket tenni, azonban a nap végén ő is nyugtázta, bár került némi homokszem a gépezetbe, egyáltalán nem volt eredménytelen a munka. És ez a lényeg!

Reggel egy 12 körös versennyel indult a nap, melyre Peti is és Alen is sikeresen kvalifikálta magát ? a legjobb 30 köridőt elérő indulhatott ? és a két tesztelőnk maga mögött hagyva a többieket az első és a második helyen értek célba. A villámfutam után mieinknek folytatódott a munka, mindkettőjük gyorsult és mai idejükkel ? a tavalyi spanyol bajnokságon elért idők alapján ? az első 10 között végeztek volna.

Ismételten elégedett vagyok mindkét versenyző teljesítményével, azonban nagyon sajnálom, hogy a pályán lévő óriási forgalom gyakran akadályozta őket a munkában. Ha tudom, hogy a hétvégén ez vár ránk más időpontra szervezem a tesztet, de előzetesen nem ezt az információt kaptam, utólag pedig már nincs mit tenni. Örülök, hogy Peti és Alen ettől függetlenül kihozták magukból a maximumot, és egy lépéssel ismét közelebb kerültünk a célhoz, ráadásul szereztek ma maguknak egy aranyat és egy ezüstöt ? értékelte Ruiz Gomez Jose Manuel, a TEY Racing csapatfőnöke a napot.

Nagyon nehéz volt ma jó időt motorozni a pályán, mert nagyon sokan voltak fent, de késő délutánra kisebb lett a forgalom és akkor már több gyors kört is tudtam menni. Összességében elégedett vagyok, bár mára azért kicsit nagyobb javulást tűztem ki célul. Mindenesetre a beállítások terén jól állunk, megvan egy olyan bázisbeállítás, ami a következő tesztekkor és akár versenyekkor is biztosan használható, és ez nagyon legfontosabb ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

Drasztikus változtatásokat eszközöltünk tegnaphoz képest, és sokkal jobb is lett a motorom. Délutánra pedig már egészen összeállt a gép, így sokat javítottam, de igazából még mindig nem azt az időt hoztam, amit szerettem volna. Sajnos megütöttem azt a csuklómat, amit tavaly a valenciai verseny során eltörtem, így délután már maximum 3 kört tudtam egyhuzamban megtenni, mert erős fájdalmaim voltak. A következő tesztig igyekszem mindent megtenni, hogy helyrejöjjön a csuklóm, hiszen a gépem egyre jobb, és nekem is top formában kell lennem a bajnokság kezdésére ? mondta el Györfi Alen.

Két újabb tesztnapon vagyunk túl. Természetesen sokkal jobb lett volna, ha egyedül lehettünk volna a pályán, de az eredményeket látva így sincs okunk panaszra. Remélem a következő gyakorláson is sikerül tartanunk ezt a tendenciát, és biztos alapokkal kezdhetik a fiúk az idei bajnokságot ? nyilatkozta Roberto Favaro menedzser.

Gratulálok a fiúknak a villámversenyen nyújtott teljesítményükhöz, ami biztosan még nagyobb motivációt adott számukra. Egy-egy ilyen siker igazi dopping tud lenni a munka közben, ők pedig valóban keményen dolgoznak ? értékelte Talmácsi Gábor a munkát.

Soproni labdapattogások

A Soproni Liga 20. fordulójának záró mérkőzésén a Diósgyőr focistái 1:0-ra verték meg a Vasast. A Sopron női kosárlabdacsapata is feledtette a hétközi fiaskót. A szegedi 58:52-es vereség után tegnap délután az alapszakasz záró fordulójában 83:64-re verték a pécsieket, megnyerve ezzel vendégük előtt az alapszakaszt. Bajnoki esélyekkel vághatnak neki a rájátszásnak, bár az utóbbi évtizedekben a Pécs többször nyerte meg az NB I-t.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kettős újonc siker
  2. ZETApress » Péter megméretteti magát

Szóljon hozzá!