ZETApress

hírportál

All Star Kosárlabdagála

Az őszi botrányok és kellemetlenségek után végre ismét a labdáé, a kosárlabdáé a főszerep. Tavaszi kosárünnepet hirdetett meg a következő hetekre a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). All Star-gála, Magyar Kupa-döntő és Euroliga-finálé színesíti majd a programot március utolsó, illetve április első hetében. Az Európa-bajnoki részvételt kiharcoló női válogatottról nem esett szó a Duna Towerben a délelőtti sajtótájékoztatón, a Mészáros Lajos vezette férfi csapatról igen. Részletek itt olvashatók.

Tavaszi kosárünnepre készül a sportág ? mondta Berényi János, a szövetség elnöke. Időben húzós, ám annál izgalmasabb programoknak nézünk elébe. Március 28-án, szombaton az All Star-gálán Nyíregyházán a női válogatott feszes beosztása miatt csak a férfiak szerepelnek majd. Az ?ünnepnap? első felében az integráció és a tolerancia jegyében különböző ügyességi játékokat, dobóversenyeket tartanak, ide jegyet sem kell váltani. Ezt követi maga a gála, amelyen először az MKOSZ közéleti csapata méri össze erejét a nyírségi kosaras legendákkal, akik 25 éve harcolták ki az NB I-be kerülést.

Az est fénypontjaként az NB I légiósai ellen bemutatkozhat az átalakuló férfi válogatott, amelynek előzetesen megadott bővebb keretében hét újonc játékos is szerepel. Mellettük több rutinos játékos is parkettre léphet és visszatérhet a csapatba. Ilyen például a szombathelyi Kálmán László, vagy a debütálásra váró Bódi Ferenc is. Simon Balázs, az Albacomp irányítója viszont lemondta a szereplést. Az All Star-meccs után sem áll meg az élet. Másnap máris következik a Magyar Kupa női fináléja egy újdonsült szponzor, a Netrisk.hu támogatásával.

Ma Szegeden lépünk pályára, vasárnap az NB I slágermeccsén a Pécset fogadjuk, jövő hétvégén kupadöntő, majd pár nappal később indulunk is Salamancába. Az MK-finálé színvonaláról csak annyit, hogy a Péccsel, a Szegeddel és a Győrrel együtt az a négy csapat lesz jelen, amely ebben a szezonban vállalta a nemzetközi megméretést. Nagy kihívások várnak ránk, de élvezzük ezeket a napokat ? mondta el Török Zoltán, az MKB?Euroleasing Sopron ügyvezető igazgatója. Azóta már lejátszották a szegedi mérkőzést, melyet a házigazdák 58-52-re megnyertek.

Berényi János elnököt is meghívták Salamancába, ahol április elején a női Euroliga Final Four-t rendezik meg. Az elnök nem csak a meccset nézi meg, hanem tárgyalni fog spanyol kollégájával. A közös téma a két válogatott közötti barátságos meccs augusztus végére, vagy szeptember elejére. A mérkőzésnek egyik apropója Dávid Kornél elbúcsúztatása a nemzeti csapattól, a másik pedig Hepp Ferenc születésének századik évfordulója. Ő adta ki az első kosárlabda-szabálykönyvet hazánkban.

Kiesett a címvédő

Nem bírt hazai pályán a címvédő Debrecen a Siófokkal a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az Újpest sem volt szerencsésebb, ők a Megyeri úton maradtak alul az MTK-val szemben. A harmadik fiaskó Kecskeméten született, ahonnan a Kispest jutott az elődöntőbe. Történt azért hazai siker is. A negyedik továbbjutó az NB II-es Kazincbarcikát legyőző Győr lett. Az NB II Nyugati csoportjában a 16-ik fordulóból bepótolt mérkőzésen a Gyirmót 4:3-ra nyert Ajkán, így egy pontra közelítette meg az éllovas PMFC-t.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ismét tesztelnek a fiatalok

Szóljon hozzá!