ZETApress

hírportál

Tavasz a télben

Megkezdődött a tavaszi szezon tegnap a Soproni Ligában. Igaz, az időjárás erről nem vett mindenütt tudomást. Főleg Nyugat-Dunántúlon nem fogadta kegyeibe a csapatokat, ezért aztán két mérkőzésre is csak a jövő héten kerülhet sor. A Győr?Haladás összecsapás kedden, a ZTE?Debrecen találkozóra szerdán következik. Mivel ez utóbbit péntek este a Duna TV is közvetítette volna, így a focirajongók hiába ültek le a képernyők elé.

Tegnap délután a Fáy utcában kezdődött a 16-ik forduló. A Vasas 3:1-re verte a Honvédet a Sport1 kamerái előtt, míg este a Hungária körúton az MTK nyert 2:1-re a Kaposvár ellen. Ugyanilyen arányban veszített a REAC Diósgyőrben és a Siófok Fehérváron. Az egyetlen döntetlen Pakson született, ahonnan a Kecskemét 2:2-vel távozott. Ma este az Újpest Nyíregyházára látogat, meccsüket a Sport2 közvetíti.

Halálos réti séta

A rossz példa ragadós. Nem csak Veszprémben késeltek meg sportolókat, hanem a szlovákiai Jánosiban is. Julius Nota, a Diósgyőr egykori kapusa vált péntek délután áldozattá. A 36 éves játokos-edző kutyáját sétáltatta, amikor megtámadták. Mintegy negyven métert vonszolta még magát, mielőtt a réten összeesett és súlyos metszett nyaki sebeiből elvérzett.

Nem derült ki a híradásokból, hogy milyen kutyája volt, ki vitte haza a rétről, és miért nem védte meg a gazdit. Azt sem tudjuk, hogy a kutyára, vagy a gazdájára haragudott-e meg a támadó. Egyelőre meg sem lehet tőle kérdezni, mert nem sikerült még beazonosítani.

A Cozma-gyilkosság elsőként elfogott két gyanúsítottját ? R. Sándort és N. Győzőt ? pénteken átadták az osztrákok. Addigra már Veszprémbe érkezett a múlt héten önként jelentkező Sz. Iván mellé újabb két gyanúsított is. A megyei bírák azóta már mind az ötüket előzetes letartóztatásba helyezték. A negyedik gyanúsítottat, P. Gábort Józsefvárosban, míg ötödikként B. Csabát Zalaegerszegen fogták el a zsaruk.

Nemzeti gyász Szlovákiában

Északi szomszédjaink nem csak kapusukat, de tucatnál több síelőjüket is gyászolják. Tegnap délelőtt egy síelőket szállító autóbusz egy fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban ütközött össze egy személyvonattal. 13 utas ? köztük többen házaspárok ? veszítette életét. Az áldozatok között magyar állampolgárok nem voltak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Visszavárunk, Ivan Pesic! | ZETApress

Szóljon hozzá!