ZETApress

hírportál

Nyertek Cozmáért

Az MKB?Veszprém kézilabdacsapata tegnap délután 28-26-ra győzött odahaza a spanyol Aldemar Leon ellen a Bajnokok Ligájában. A csapat most lépett először pályára a múlt vasárnapi tragédia óta. A győzelmet egy hete meggyilkolt középpályásuk, Marian Cozma emlékének ajánlották.

Csak egy-két napig volt kétséges, hogy játszanak-e tegnap, vagy néhány héttel elhalasztják a mérkőzést. Mocsai Lajos edző már hétfőn úgy döntött, hogy a fájdalom legyőzésére a munka a legjobb orvosság. Hazahívták a külföldre, és a belföldi klubokba kölcsönadott játékosaikat, s csapataik nem is marasztalták egyiket sem. 14-13-as első félidő (és ugyancsak 14-13-as második) után alakult ki a 28-26-os végeredmény.

A több ezer szurkoló délután 1-kor indult el csendes menetben a 3-kor kezdődő mérkőzés színhelyére. A csarnokhoz vezető út során érintették a tragédia színhelyét, s ott is lerótták kegyeletüket. Csak néhány rendőr volt a környéken, ők is jobbára a forgalmat irányították. A fegyelmezett vonulás méltó volt Cozma emlékéhez. Mindenki tisztes helytállást várt, s a győzelem után a játékosok együtt sírtak vezetőikkel. A mérkőzés végig sportszerű körülmények között zajlott, s a spanyolok is méltó ellenfelek voltak.

Enyingen, az őrizetbe vett gyanúsítottak lakhelyén volt inkább rendőri készenlét. Attól féltek, hogy a mérkőzés után odavonulnak majd egyesek, s ott szabadulnak el az indulatok. Ez csak részben történt így. Két kiscsoport veszett össze a benzinkútnál, ahová egy szerb rendszámú kocsi érkezett. A rendőrök hét garázdát vettek őrizetbe, míg a másik társaság elmenekült.

Két bronzérem a Körcsarnokban

A szombat is és a vasárnap is részsikert hozott a magyar cselgáncsozóknak a Körcsarnokban. Szombaton a 73 kilósok között Ungvári Attila, míg vasárnap a 81 kilósok küzdelmében Nagysolymosi Sándor lett harmadik a Hungária Kupán. Bővebb információk a Magyar Judo Szövetség honlapján olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bravúr Leonban

Szóljon hozzá!