ZETApress

hírportál

Újpesti kapavágások

Rövidesen megkezdődik az újpesti Tímár utcában egy új sportkombinát építése. Az UTE Szálloda és Sportközpont Kft. Újpesten olyan fedett uszoda és százszobás szálloda építési beruházási munkálatait indítja el, amely adottságaival, színvonalával Budapesten jelenleg egyedülálló lesz ? tudtuk meg Megyeri úti sajtótájékoztatójukon.

Az uszoda két fedett, LEN és FINA szabványnak megfelelő versenymedencével (25×50 m és 20×33 m) rendelkezik, de kialakításra kerül még, egy az úszásoktatást is támogató kismedence. Az uszodában elsősorban az UTE sportolóinak biztosított az edzés/felkészülés és a versenyzés, de ezentúl lehetőség van a hazai és nemzetközi úszó, vízilabda, műúszó és egyéb vizes sportokhoz kapcsolódó sportágak versenyeinek megrendezésére is. Természetesen a fentieken kívül az uszoda nyitvatartási idejében, nyitott és látogatható a szabadidejében úszni, mozogni vágyó újpesti, budapesti – nem versenysportoló, lakosság számára.

Az épület kialakításánál fontos szempont volt, hogy az uszoda a mai kor követelményeinek megfelelően szolgálja ki a nagyközönséget, az úszni tanuló fiatalokat, a versenyzőket a hazai valamint nemzetközi sporteseményeket az év minden napján. Az uszodában elérhető szolgáltatások összekapcsolódnak és egymásra épülnek, annak érdekében, hogy az úszni, sportolni, kikapcsolódni vágyók minden felmerülő igényét egy helyszínen tudja kiszolgálni.

Az uszoda mellett felépítésre kerülő százszobás szálloda nemcsak az utazók, látogatók minőségi vendéglátását tekinti céljának, hanem konferencia és oktatási, valamint sport és rehabilitációs, illetve wellness jellegű egészségközpont kínálatait is ötvözi szolgáltatásaiban. A szálloda kategóriája, szolgáltatásai és egyéb adottságai alapján, kielégíti a 4 csillagos minősítés követelményeit. Szolgáltatásaival kiváló lehetőséget nyújt az üzleti céllal Budapestre látogatók, átutazók, illetve a pihenni, gyógyulni vágyók számára egyaránt.

Az előzetes visszajelzések alapján látszik, hogy jól döntöttünk, amikor a gyógyító és rehabilitációs szolgáltatások színvonala, a magas minőségi kiszolgálás, a zavartalan működés biztosítása érdekében az egészségközpontnak a szálloda legfelső ? közel ezer négyzetméteres ? teljes ötödik szintje ad majd otthont! Természetesen a szolgáltatások nem csak a külföldről érkező szállóvendégek egészségügyi ellátását teszi lehetővé, hanem nyitott minden hazai érdeklődő számára is.

A szállodában található oktató- és konferenciatermek fogadni tudják a továbbképzési és kulturális rendezvényeket, eseményeket, ahol az ideérkező vendégek egyben a magas színvonalú szolgáltatásainkat is élvezhetik majd. A szálloda és kiegészítő szolgáltatásai összességében természetesen szervesen illeszkedik a megépítésre kerülő uszodához, illetve annak szolgáltatásaihoz.

A Tulajdonosok

Az UTE és Támogatóinak egy köre hozta létre az UTE Szálloda és Sportközpont Kft. projekt társaságot. A Társaság feladata a beruházással kapcsolatos összes teendő összehangolása, irányítása és felügyelete. A Társaság tulajdonosai: System Consulting Zrt, UTE Sport Kft, Genev Kft. és magánszemélyek. A Társaság tulajdonosainak anyagi áldozatvállalása biztosította az eddig elvégzett feladatok anyagi és infrastrukturális hátterét Az engedélyek jövő héten, az első kapavágások is heteken belül meglesznek.

Szóljon hozzá!