ZETApress

hírportál

Kétezren a Snow Day-en

Kétezren vettek részt hétvégén a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület által 3. alkalommal megszervezett Snow Day-en. Az eplényi Nordica Síarénában a havas programok közt sí- és snowboardversenyekre is sor került, ezeknek összesen 230 indulója volt.

A programban szerepelt többek közt gyermekeknek ingyenes síoktatás, lovas-szán, sífutás, havas játékok és jégszobrászat. A Snow Day keretében rendezték a XI. Veszprémi és a II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokságot illetve a ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot. A három amatőr versenyen 46 kategóriában, az öt esztendősöktől a szépkorúkaig bezárólag összesen 230-an álltak rajthoz. A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere volt.

Igaz, az időjárás már inkább tavaszi, mint téli volt, mégis jól tartotta magát a hó a versenyek ideje alatt és maradt még bőven ahhoz, hogy aki akarta, kipróbálhassa a sífutást és a lovas-szánt is. A meleg ellenére a jégszobrászat is népszerűnek bizonyult; M. Tóth Zsolt jégszobrász egy nagyon szép kutyát faragott ki szinte percek alatt egy nagy jégtömbből. Jó volt látni ismét a gyerekek csillogó szemét mind a versenyek, mind a játékok alatt, ezért érdemes ilyen rendezvényt életre kelteni és folytatni a további években ? fogalmazott Barbai Áron főszervező.

Akik részt vettek a havas játékokon és kitöltötték a játékszelvényt, azok között értékes ajándékokat sorsoltak ki (többek közt az Építész Pince étterembe vacsorát, Nordica és Armada ajándékokat, illetve 4 órás jegyeket a Nordica Síarénába). A Snow Day támogatója volt még a Nitro, a Vodafone és a Skullcandy ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől. Az eredmények idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Világesemény Eplényben | ZETApress

Szóljon hozzá!