ZETApress

hírportál

Sárkányt láttak Bamakoban

Amerikai kérésre a mali rendőrség őrizetbe vett egy magyart Bamakoban. Délelőtt 9 óra körül egy magyar sárkányrepülőst fogtak el a városban. A Masalay Hotel vezetősége telefonon jelezte, hogy szállodában lakó magyar férfit letartóztatták. A háti-motoros ernyővel Bamako felett repülő pilóta túl közel repült az Egyesült Államok bamakoi nagykövetséghez. A követséget biztosító amerikai tengerészgyalogosok azonnal riasztották a mali belügyi hatóságokat, akik hírek szerint leszállásra kényszerítették, majd őrizetbe vették a férfit.

Megbízható információval nem rendelkezünk a pilóta kilétéről. A futam hivatalos légi fotósa Szabó Péter nem repült ma reggel Bamako felett és már úton van haza Budapestre. Ezért csak következtetni lehet, hogy nagy valószínűséggel a Bamakon indulóként résztvevő és háti-motoros ernyővel rendelkező Letenyei Viktorról lehet szó. Jelenleg sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk a letartóztatott személy kilétét. Az sem kizárt, hogy egy harmadik személyről van szó ? mondta Szabó Gál András, a Budapest-Bamako alapítója. Sem az amerikai követség, sem a mali hatóságok nem adtak ki megbízható információt.

Már otthon vannak az első Budapest-Bamako csapatok, akik tegnap éjjel megérkeztek Bécsen és Rómán keresztül Budapestre. Ma újabb hatvan csapat érkezik Ferihegyre az Air France menetrend szerinti gépével Párizsból. A vasárnap délben leírtakkal ellentétben nem az 57-es, hanem az 56-os csapat nyerte a Budapest-Bamako Gyurcsány Ferenc: Ezt elkúrtuk-különdíját. A csapat navigátora még az első szakaszon Veszprém környékén elesett és eltörte a lábát. A díjat Budapesten vehetik át. A versenybíróság e-mailben kívánt javulást a sérültnek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mentőautók Afrikába

Szóljon hozzá!