ZETApress

hírportál

Megint Gyurta nyert

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Samsung Electronics Magyar Zrt. és a SamsungSport.hu közös játékán a magyar szurkolók szavazatai alapján az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és Európa-bajnokúszó végzett az élen ? tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón.

A londoni olimpia jegyében 2011 végén a MOB és annak arany fokozatú támogatója: a Samsung Electronics Magyar Zrt. új játékot indított, amelynek lényege, hogy a hazai sportkedvelő drukkerek a SamsungSport.hu hírportálon leadott szavazataik alapján eldöntsék, ki volt az előző esztendő legjobb hazai sportolója.

A szurkolók három kiemelkedő eredményeket elért sportolóra, a tavalyi, belgrádi Európa-bajnokságon két aranyérmet is szerző Kozák Danuta örökös-bajnok kajakosra, a 2011-ben ló-lengésben világ- és Európa-bajnoki címet is bezsebelő Berki Krisztián tornászra, valamint a sanghaji vb-n és a lengyelországi rövid pályás Eb-n egyaránt aranyérmes Gyurta Dániel úszóra adhatták le voksaikat.

A több ezer szavazat összesítése után végül a Jövő SC olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és Európa-bajnok versenyzője egy igen szoros, kiélezett küzdelemben, a szavazatok 46%-át gyűjtve zsebelte be a 2011. Legjobb Sportolójának járó elismerést. Berki Krisztiánra az olvasók 33%-a, míg Kozák Danutára 21%-a voksolt. Gyurta Dániel ma a MOB székhelyén, a Magyar Sport Házában vette át a győztesnek járó elismerést, amelyet Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke adott át neki.

A MOB arany fokozatú szponzorának vezetője elmondta: a nemzetközi és a magyar olimpiai mozgalom elkötelezett támogatójaként a Samsung az olimpiai bizottsággal, valamint a mára mintegy 30-31 ezer napi egyedi látogatóval rendelkező SamsungSport.hu portállal karöltve úgy döntött, hogy 2012-ben a sportkedvelő hazai rajongók szavazatai alapján havonta hirdet győztest. A szurkolók januárban a férfi kézilabda-válogatott irányítójára, Császár Gáborra, valamint két vízilabdázóra: Steinmetz Ádámra, az idei Európa-bajnokságon harmadik nemzeti csapat olimpiai bajnok centerére, és a szintén Eb-bronzérmes Keszthelyi Ritára, az eindhoveni női kontinensviadal gólkirályára adhatják le voksaikat.

Nagyon köszönöm ezt a megtisztelő címet, mindig különösen jó érzés, ha a szurkolók tüntetnek ki elismerésükkel. Az ajándékot külön köszönöm, a technika nagy hasznára van a pályafutásomnak, ezt a mobilt is örömmel fogom használni. Jómagam is rendszeres olvasója vagyok a SamsungSport.hu portálnak, külön öröm, hogy az oldal látogatói tüntettek ki ezzel a díjjal ? mondta Gyurta Dániel, aki a pénteki Héraklész-gálán is fődíjat kapott az Urániában.

Az eseményen jelen lévő Molnár Zoltán MOB-főtitkár elmondta: örömteli, hogy a jelenlegi, nem éppen könnyű világgazdasági helyzetben is akadnak olyan támogatói a magyar sportnak, azon belül is az olimpiai bizottságnak, akik nem feledkeznek meg a mindennapok hőseiről, a magyar sportolókról, akik remélhetőleg eredményekben gazdag szerepléseikkel képviselik majd hazánkat a közelgő nyári londoni ötkarikás játékokon.

A szavazás végeredménye: a 2011. Legjobb Sportolója Díj nyertese Gyurta Dániel 46%, 2. Berki Krisztián 33%, 3. Kozák Danuta 21%. A 2012. január hónap legjobb sportolója-díj jelöltjei: Császár Gábor kézilabdázó, Steinmetz Ádám és Keszthelyi Rita vízilabdázók. Megtudtuk még, hogy júliusban kik futhatnak az Olimpiai Lánggal Nagy-Britanniában, de ez már egy újabb történet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Samsung-futás a Lánggal | ZETApress

Szóljon hozzá!