ZETApress

hírportál

Hatéves ígéret, 5. hely!

Legrövidebben talán így lehetne összefoglalni Talmácsi Gábor és Répa Kata első rallye-versenyének mérlegét. Ugyanis ahogy arról már korábban beszámoltunk, különleges párosunk egy Gábor által egy dedikált poszteren tett hat évvel ezelőtti ígérete alapján állt most össze az Aquaresort Szilveszter Rallye-ra.

Motoros világbajnokunk és a hazai autósport egyik legcsinosabb, legismertebb hölgye a mai versenynapon ott folytatta, és fejezte be, ahol tegnap elkezdték. Közben persze meg kellett tenniük hat gyorsasági szakaszt, melyek után a Szilveszter Rallye abszolút értékelésben alig több mint egy másodperces hátránnyal az ötödik helyen zárták az év utolsó versenyét. A hat gyorsasági szakaszból az első kettőn ismét az abszolút ötödik időt autózták, amivel a negyedik helyet foglalták el a tabellán ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A középső két szakaszon aztán becsúszott két kisebb hiba, az egyiken egy megpördülés, a másikon pedig a Hungaroring egyik belső kerítéselemével került közelebbi kapcsolatba a Mitsubishi eleje. Szerencsére mindkét alkalommal nagyobb gond nélkül tudták folytatni a versenyt, és mindkét szakaszon a hetedik legjobb időt autózták. Innentől kezdve egy helyezést visszacsúszva végig őrizték az ötödik helyet és az utolsó előtti gyorsasági szakaszon a hatodik, míg a leghosszabb utolsón az abszolút harmadik legjobb időt írták a nevük mellé!

Minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy Talma sikeresen felvette a versenyt és tartotta a lépést a magyar rallysport élmezőnyével. A csapatot és párosunkat nagyon nagy örömmel töltötte el az első közös versenyen elért remek eredmény. A legboldogabb viszont talán a csapat tulajdonosa, Maricsek Miklós volt, aki külön kiemelte, hogy egyrészt nagy megtiszteltetés volt számára, hogy Magyarország egyik legismertebb sportembere egy igazi technikai sportvilágbajnok a Maricsek Team versenyautójában kóstolhatott bele a rallye-versenyzésbe, másrészt, hogy elsőre ilyen remek eredmény született, valamint, hogy a csapat pályafutása során az eddigi legprofesszionálisabb hozzáállású versenyzővel dolgozhattak együtt.

A nagyszerű eredmény természetesen nem lett volna elérhető egy profi navigátor nélkül sem. Répa Kata annak ellenére, hogy tíz év óta először ült újra rallye autóban, nagyszerűen terelgette Talmát a rallye világában és elmondása szerint rögtön újra otthon érezte magát a csapatban és a versenyautóban egyaránt. Mintegy varázsütésre rögtön újra előjöttek a régi reflexek és emlékek, valamint külön öröm, hogy ehhez még elsőre egy ilyen remek eredmény is társult.

Motoros világbajnokunk tehát egy újabb technikai sportágban is sikerrel letette a névjegyét és a két kisebb hiba miatti bosszankodást leszámítva nagyon élvezte az új kihívást, melynek remélhetőleg még többször is lesz folytatása a közeljövőben! ? Egyszerűen fantasztikus volt. Óriási élmény volt itt vezetni és versenyezni! Az utolsó 7. gyorsaságin már nagyon jól éreztem az autót és a 3. legjobb időt autóztuk, úgy hogy egyszer keresztbe álltunk és vissza kellett tolatni… Nagyon elégedett voltam a csapat munkájával, és Kata is profin navigált. Ez egy jó bemelegítés volt számunkra! Köszönöm a lehetőséget és ezúton is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! ? örvendezett Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma új útra lép! | ZETApress

Szóljon hozzá!