ZETApress

hírportál

Újra sztárok az Arénában

Sportolók és művészek pattannak nyeregbe és ülnek fel a bakra december első hétvégéjén, a Papp László Budapest Sportarénában ? tudtuk meg délelőtt Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban, az 5. OTP Bank Lovas Világkupa sajtótájékoztatóján.

Faragó András, Fábry Sándor, Galambos Lajos, Mészöly Géza és Pataky Attila tavaly is hajtott az Arénában, míg Bebe, Katus Attila, Kovács Kati és Rékasi Károly új résztvevő lesz vasárnap délben. Kérdéses viszont Mága Zoltán szereplése. A hegedű-virtuóz egy nyári beszélgetésünkön elmondta, hogy a tavalyi hajtás csak egyszeri alkalom volt, most mégis fontolgatja az újrázást.

A lovasok már szombat délután indulnak az Audi Kupán. Balogh Gábor, Gyenesei Leila, Piroch Gábor, Sárfalvi Péter, Sasvári Sándor, Szabó Zsófi és Szőllősi Györgyi előbb Audiban, majd egy ló hátán megy végig az akadálypályán. Sasi áprilisban új lovat hozott a tavaly elpusztult lova helyett Olaszországból, de nem ezzel, hanem azzal a régivel indul, amelynek hátán már évek óta énekel.

A sajtótájékoztató után a hagyományos kettes-fogatokra szálltak a majdani versenyzők, mögöttük Lázár Zoli és Szegedi Gábor volt a segédhajtó. Ugyanazt a tízkapus pályát kellett teljesíteniük, amin majd jövő vasárnap kell végigmenniük. A Hősök terére, az őszi Vágtára tervezett római-kori kettes-fogatokat most nem használják, mert ezek csak gyorsasági körversenyre valók, a szűk kapuk között nehéz velük manőverezni.

A lovas hétvége december 2-án, péntek reggeltől 4-én, vasárnap estig tart, s természetesen profi lovasok és fogatosok is rajthoz állnak a három nap során. Pénteken az iskolások hagyományosan megint ingyen mehetnek be. Az OTP Bank ezer diákot lát vendégül, nekik az utazásukat is finanszírozzák. További információk idekattintva olvashatók.

TOP 10 pezsgő a vendégeknek

Távozás előtt egy-egy üveg aranyérmes Szent István pezsgőt kaptunk, mely a világ TOP 10 legjobb pezsgője között van! Franciaországban aratott újabb sikereket az izsáki Royalsekt Pezsgőpincészet a Szent István pezsgőivel. Idén immár 9. alkalommal került megrendezésre az Effervescents du Monde pezsgőverseny a pezsgő hazájának tartott Franciaországban, ahol a száztagú nemzetközi zsűri 24 ország 552 pezsgője közül választja ki a világ legjobbjait.

A Dijon-i versenyre a Royalsekt Zrt. Pezsgőpincészet idén két termékkel, a Szent István édes muskotályos és a Szent István félszáraz rosé pezsgővel nevezett és mindkettővel kiválóan szerepelt. A nevében is királyi ital muskotályos változatát nagy aranyéremmel jutalmazták, ezzel bekerült a világ TOP 10 legjobb pezsgője közé, a Szent István rosé pezsgő pedig ezüstérmet hozott az izsáki cégnek és Magyarországnak.

A pezsgők seregszemléjére minden év novemberében kerül sor, ezzel nyújtva segítséget a fogyasztóknak, hogy milyen italokat érdemes megvásárolni az ünnepi asztalra. Egy ilyen díj méltó elismerése annak a kitartó és fáradtságos munkának, melynek eredménye az izsáki cég dinamikus fejlődése. A Royalsekt Zrt. mint a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonban lévő pezsgőpincészet évről-évre arra törekszik, hogy a rendelkezésre álló kiváló hazai alapanyagokból a legjobb minőségű pezsgőket készítse és termékeit egyre szélesebb körben megismertesse a hazai és nemzetközi fogyasztóközönséggel egyaránt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Zsófi bukása | ZETApress

Szóljon hozzá!