ZETApress

hírportál

Poharas Guinness World Record

A Speed Stacks Világnap ? Stack Up! a Nemzetközi Sport Poha?Rak Szövetség (WSSA?World Sports Stacking Association) évenként megrendezett eseménye. A Guinness World Record szerint tavaly több mint 318 ezren vettek részt egy minimum 30 perces pohárpakolás rendezvényen a világ 29 országában, közel harmincezer intézményben.

Magyarország az első alkalommal nevezett be és ennek ellenére a világon eddig a negyedik ország a világnapon résztvevők számával USA, Kanada és Anglia után. Itthon összesen 2500 résztvevőre számítunk a Sport Stacking sport/játékban. A magyarországi intézmények között eddig a X. kerületi Bornemissza Péter Gimnázium vezet 600 regisztrációval, mely mögött a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola 400 és a szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola áll 300 nevezéssel ? tudatta a R.E.G.Ő. Kft.

Az újpesti Fóti úti Angol Tagozatos Iskola ezt a napot használja föl a speed stacks program intézményükben való elindítására és népszerűsítésére a WSSA Hungary ügyvezetői: Héri Márti és Kovács Gábor vezetésével! A csütörtöki tanítási nap kezdetétől, reggel 8 órától délután 2-ig folyamatosan használják a programot az iskola 50. jubileumának ünneplésére. Az alkalomhoz illően felkérték Dr. György Istvánt, Budapest főpolgármester-helyettesét, hogy vállalja el a nagyszabású esemény fővédnöki szerepét.

Idén az évben 4 országgal, köztük Magyarországgal bővült a Speed Stacks mozgalom és ezzel remélhetőleg újabb világcsúcsdöntés lesz az e napon sport-poharazó emberek számában. Jelenleg több, mint 363 ezer regisztráció érkezett a WSSA nevezési webfelületére és ez a szám előreláthatólag meg fogja haladni a 380 ezret is! Európában a második legjobb ország vagyunk Anglia után, akik már 10 éve használják e programot! Az európai régióból mögöttünk áll Németország 1597, Svájc 728, Izrael 200, és még másik 7 ország 100-200 résztvevővel. Ez egy nagyon nagy teljesítmény ahhoz képest hogy Magyarországon csak ez év januárjától kezdve mutattuk be ezt a sportot!

Felhívták a Magyarországon jelenleg több mint 20 sport poha-rak programot használó intézményt, hogy nevezzenek be ebbe a világszerte népszerű eseménybe azzal, hogy november 17-én, csütörtökön minimum 25 résztvevővel legalább fél órán keresztül játsszanak a sport poha-rak program keretében. Ezt a feladatot iskolákban testnevelés vagy tanórákon, iskolai szünetek alatt, sport poha-rak szakkörben vagy akár a napköziben, óvodákban a reggeli foglalkozások keretében, sportklubokban pedig edzés alatt lehet megvalósítani. A benevezést WSSA Hungary segítségével interneten keresztül lehetett beküldeni.

A felhívásra a november 13-i nevezési határidő zártáig ötszáznál is több regisztráció érkezett, mellyel összesen 2500 résztvevőre számítunk a Sport Stacking sport/játékban. Ez alkalommal versenyt is hirdettek a nevező intézmények között. Minden benevezett intézmény jutalma egy Speed Stack Inc. poszter és a benevezett részvevők számának megfelelő mennyiségű Stack Up! Matrica valamint a Guinness World Recordban való részvételükre kiállított oklevél. Ezek fölött a legtöbb résztvevővel vetélkedő intézmény díja egy Sport Poha?Rak készlet lesz!

Szóljon hozzá!