ZETApress

hírportál

Megvan az új E.ON-csapat

Minden kimagasló teljesítményt támogatunk! MOB?E.ON együttműködés és az új E.ON Olimpiai Csapat volt a téma a délelőtti sajtótájékoztatón, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget földszinti Magnólia-termében. Szokás szerint sokan csak az esemény zárófogadására érkeztek, de ők úgysem írni mentek.

Már visszaszámolásban vagyunk a 30. Nyári Olimpiai Játékok 2012. július 27-i londoni kezdetéig; a Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú Főtámogatójaként a sportok iránt elkötelezett E.ON is segíti a nagy megmérettetésre való felkészülést. A sport szeretetének növelése érdekében meghirdetett 2012-es évi Médiaunió kampány főtámogatói az E.ON Hungária Zrt. és a MOB.

Az olimpiai mozgalom támogatása kiemelt szerepet foglal el az E.ON Hungária csoport társadalmi felelősségvállalásában. Az olimpiai játékok mind nemzetközileg, mind Magyarországon az egyik legkedveltebb nemzetközi sportesemény közé tartozik, mi magyarok büszkék vagyunk a hazai olimpikonjaink szereplésére és eredményére. Sportolóink eredményesen képviselik és kommunikálják az emberek felé az egészséges és mozgásban gazdag életmódot, a sport szeretetét, a csapatjátékok örömét, melynek az E.ON is elkötelezett híve.

Köszönjük az E.ON-nak, hogy elkötelezetten és kiemelten támogatja a hazai olimpiai mozgalmat és a londoni felkészülést. A Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú főtámogatója megfelelő hátteret biztosít sportolóinknak. Bízom benne, hogy az új E.ON Csapat tagjai is szép eredményeket érnek majd el a 2012-es Londoni Olimpián. Szurkoljunk együtt a Magyar Csapatért! ? mondta Molnár Zoltán, a MOB főtitkára. Borkai Zsolt, a MOB elnöke parlamenti képviselői elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Az E.ON 2005-ben vált a Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú főtámogatójává, így 2012-ben már nyolcadik éve, két olimpiai ciklusban támogatjuk a magyar csapat sikeres felkészülését és olimpiai szereplését ? mondta Konrád Kreuzer, az E.ON Hungária Igazgatóságának elnöke.

A pekingi olimpia alkalmával a vállalatcsoport az olimpia eszmeiségét az E.ON Olimpiai Csapat tagjaival ? Balogh Gábor öttusázó, Görbicz Anita kézilabdázó, Szécsi Zoltán vízipólós, Zsivoczky Attila tízpróbás, majd Igaly Diána sportlövő és Pálinger Katalin kézilabdakapus ? népszerűsítette. Az új londoni 2012-es E.ON Olimpiai Csapat tagjai: Berki Krisztián tornász, Boczkó Gábor párbajtőrvívó, Gyúrta Dániel és Jakabos Zsuzsanna úszó, Mészáros Anett cselgáncsozó és Marosi Ádám öttusázó.

Büszkék vagyunk, hogy ezek a nagyon eredményes és ígéretes sportolók elfogadták felkérésünket. Olimpikonjaink a legsikeresebb magyar sportágakat képviselik, a nemzetközi porond legjobbjai között fognak szerepelni és megmérettetni jövőre, reméljük sok szurkoló élvezheti majd velünk együtt az izgalmas versenyeket és örülhet az eredményeknek ? tette hozzá Konrád Kreuzer.

A vállalatcsoport az olimpiai programjában a részvétel fontosságát, a kiváló teljesítmény iránti elkötelezettséget, és a magyar szurkolók kiemelt bátorító és energizáló szerepét emeli ki. ? Úgy gondoljuk, hogy óriási teljesítmény egy sportolótól az, hogy kijut a legjobbak közé az olimpiára, ez már önmagában kimagasló teljesítmény, nem csak az aranyérem, bár azoknak mi is nagyon fogunk örülni ? mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese. ? Óriási feladata lesz a szurkolóknak is, lelkesedésük, a sportolók iránti mérhetetlen szeretetük nagyban hozzájárul majd olimpikonjaink sikereihez, ezért szurkolói programokkal is készülünk az olimpiára. És, ahogyan az üzleti életben, úgy a sportban is nagyon fontos a fair játék, ezért megalapítjuk az E.ON Szép Játék Díjat, amelyet az olimpia után ítél oda egy szakmai grémium az arra méltó sportolónak ? tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Az olimpiára való felkészülés részeként, az E.ON sport iránti szeretetét és elkötelezettségét azzal is hangsúlyozni kívánja, hogy a MOB mellett főtámogatója lesz a Médiaunió Alapítvány 2012-es társadalmi célú A sport mindenkié! ? című kampányának. ? Elsősorban azért választottuk ezt a témát, mert az olimpia évében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a tömegsportra is. A sport különböző ágait és rétegeit (élsport, amatőr sport, diáksport, tömegsport, szabadidő-sport, fogyatékkal élő emberek sportja, kisebbségek sportja, hátrányos helyzetűek sportja) szeretnénk megmutatni, értékeit hangsúlyozni, ezáltal is bizonyítva, hogy a sport, a mozgás öröme mindenkié ? mondta Dr. Schmidt Mária, a Médiaunió Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

Szóljon hozzá!