ZETApress

hírportál

Célba ért az Ultramarathon

Soltész Roland nyerte a félmarathont, Németh Csaba az abszolút győztes. A Budakeszi-Budapest közötti ötödik napi szakaszon Bogár János faragott a hátrányából, de ledolgozni nem tudta azt, így 11 perces előnnyel Németh Csaba a Bécs?Pozsony?Budapest győztese!

Tizenöt perces hátrányát csak 11 percesre tudta csökkenteni Bogár János, aki így összetettben másodikként végzett. A dobogó harmadik fokára Herbák Gergő léphetett fel a férfiaknál. A férfiváltók versenyét a DOVER Nyelvi Centrum ötöse nyerte meg (21:55.17), mögöttük az ELTE Sashegyi Gepárdok együttese végzett, harmadikként pedig a Hírös Suttyók csapata zárt. A két női csapat közül a Girls in Shape jobbnak bizonyult a Száguldó Virágoknál.

A félmarathont ? a Budakeszi és a budai Tabán közötti 21 km-t ? a férfiak között Soltész Roland futotta le a leggyorsabban, ezüstérmesként Karajkó Sándort tapsolta meg a végig szakadó esőben is kitartó tömeg, míg a bronzérmet Balázs Levente nyakába akasztották. A viadal utolsó szakaszához csatlakoztak a Szabadság-futam résztvevői is, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek a teljesítményükkel. Az ultramarathont 6. helyen záró Bajnokok Csapata pedig a 2008-ban elhunyt Kolonics György kenus olimpiai bajnok emlékének szentelte az utolsó napot.

A díjakat Czene Attila sportért felelős államtitkár, valamint Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester adta át. Egyéni összesített eredmények: 1. NÉMETH Csaba 25:32:23, 2. BOGÁR János 25:43:30, 3. HERBÁK Gergő 27:26:18, 4. RUDOLF Tamás 28:11:23, 5. SZITÓ Ervin 31:16:35, 6. ARSIC Aleksandar 33:26:34.

Szóljon hozzá!