ZETApress

hírportál

Rekordnevezés Szemesen

Öt helyszínen, tíz futamon csaknem 900 (!) nevező hajó: Csodálatos versennyel, idei indulói rekorddal zárult az V. UNIQA Balaton Regatta vitorlásverseny-sorozat Balatonszemesen ? tudtuk meg Kiss Nikolettől.

Remek versennyel és az idei legtöbb résztvevő hajóval zárta az idei versenysorozatot az V. UNIQA Balaton Regatta szombaton, Balatonszemesen. Az évadzáró versenyen ? mely egyben IV. Építész Regatta volt ? 119 hajó indult. A versenysorozat öt helyszínének tíz futamára a tavalyi 707-nél jóval több, összesen csaknem 900 nevezés érkezett.

Csodálatos őszi fények, napsütés és szél- igazán méltó körülményekkel búcsúztatta a Balaton Regatta, Magyarország egyik legnagyobb amatőr vitorlásverseny-sorozata az idei idényt. Mint ahogy Dániel Gábor versenyigazgató elmondta: stabil szélben reális eredményeket hozott a délelőtti pályaverseny, a túraverseny klasszikus virsli pályáján pedig part melletti rohanás volt hosszú krajc szakasszal, s valóban azok nyertek, akik a legjobban vitorláznak.

A versenysorozat egészével kapcsolatban kifejtette: nehezen indultunk, kis szeles, szélcsendes versenyekkel (Badacsony, Balatonaliga, Szigliget), s a végén jött meg a szerencsénk és a jó szél. A szemesi regatta méltó ellenfele volt az előző ? akkor az idei legjobbnak kikiáltott ? balatonboglári versenynek. ? Az utolsó futam egyébként még bőven tartogatott nyitott kérdéseket, ugyanis mindhárom hajóosztályban Szemesen dőlt el az elsőség kérdése.

Sikerrel debütált a SailMaster nevű mobiltelefonos applikációnk is. A speciálisan vitorlázók számára fejlesztett alkalmazás szolgáltatásai a nyár folyamán folyamatosan bővültek figyelembe véve a versenyzőink észrevételeit is: időjárás-, szél előrejelzés, versenyinformációk, illetve segélyhívó gomb is szerepelt többek között a Sail Masteren, amelyet előbb androidos rendszerekre, majd iPhone-ra is le lehetett tölteni.

A sorozat időtartama alatt több mint 750-en töltötték le és használták is a digitális csapattársat. Továbbá a társadalmi szerepvállalás jegyében a Balaton Regatta Team minden házigazda település általános iskolájából öt-öt gyereket avatott be a vitorlázás rejtelmeibe a versenyeken, illetve Mentőöv címmel vízi biztonsági sorozatot indítottunk a Vízi-mentők Magyarországi Szakszolgálatával közösen.

Szombati eredmények

Évadzáró verseny, Balatonszemes, IV. Építész Regatta ? Yardstick I: 1. Gardazzura (kormányos: Simó Béla), 2. Lábad X. (Lábadi Zsolt), 3. Kék Fény (Hajdú Róbert). YS II: 1. Dolce Vita (Sáfián László), 2. Albatrosz (Kőszegi Csaba), 3. ImiJé (Dr. Bodnár Imre). YS. III: 1.Blue Fly (Kék Tamás), 2. Penny (Fazekas Ákos), 3. Süvölvény (Dr. Mikó Dénes). IV. Építész Regatta szakmai futam: 1. Bauland Minőségi Passzív Házak ? Gardazzura (Simó Béla), 2. Stock-Plan Kft. ? Zsarnok (Stocker György), 3. Épker Kft ? Verenita (Bakos Péter).

A versenysorozat végeredménye

Túraverseny, YS I. osztály: 1. Kepi (kormányos: Czédula Tibor), 2. Madárka (Kéri László), 3. 8 One (Kulcsár Sándor). YS II: 1. Dolce Vita (Sáfián László), 2. Albatros (Kőszegi Csaba), 3. Pilsner Úr (Ligeti Zoltán). YS III: 1. Hablaty (Stankovics Réka), 2. Penny (Fazekas Ákos), 3. Blue Fly (Kék Tamás). A pályaversenyt összesítésben a YS I-ben A Hablaty nyerte a Penny és a Blue Fly előtt. YS II-ben Albatros, Phoenix és Dolce Vita a sorrend, míg a YS I-ben a Madárka végzett 8 One és a Kepi előtt. A kikötők versenyét a Balatoni Hajózási Zrt. balatonlellei kikötője nyerte.

Szóljon hozzá!