ZETApress

hírportál

Autósok a vízen

Az idei legjobb verseny volt Bogláron. Csodálatos napsütésben, ideális szélviszonyok között az idei sorozat legjobb túra- és pályaversenyeit teljesítette az a 98 hajó, amelyik részt vett az V. UNIQA Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat idei utolsó előtti, balatonboglári futamán, mely egyben a IV. Autós Regatta volt.

Szakmai szempontból kiváló futamra adott lehetőséget az időjárás, gyönyörű napsütésben végig 20-25 kilométeres szélben teljesítették a vitorlázók a Balatonboglár?Lelle?Révfülöp?Boglár távot. A verseny cirkáló-szakasszal indult, amely a vitorlázás sava-borsa, ez tényleg nem arról szól, hogy kinek van jobb hajója, hanem, hogy ki tud jobban vitorlázni ? osztotta meg tapasztalatait Dániel Gábor versenyigazgató.

Ezúttal nem volt szükség pályarövidítésre sem, le tudták tesztelni a betétbója rendszert, azaz a gyorsabb hajók kicsit hosszabb távot teljesítettek. A légvonalban mintegy17 kilométeres táv a cirkáló szakasz miatt egyébként is legalább 25 kilométerre nőtt. Sokat voltak vízen a versenyzők szombaton, hisz a szigligeti versenyen elmaradt pályaversenyt is bepótolták, így az ügyességet két pályaversenyen is kellett bizonyítani.

Végre egy igazi versenynap volt, nagyon jó kis széllel, próbára is tette a mezőnyt, hisz a pályákkal együtt volt, aki majdnem hét-nyolc órát vízen volt ? értékelt a versenyben eddig vezető Kepi Kormányosa, Czédula Tibor. A Yardstick I. kategóriát ezúttal is megnyerő hajó legénysége barátokból, családtagokból áll, s 2007. óta a Balaton Regatta egyetlen futamát sem hagyták ki. Nem kérdés: ott lesznek az idei utolsó megmérettetésen Balatonszemes is, hisz mint ahogy a kormányos fogalmazott: a verseny kiélezett, még legalább három hajó megszerezheti az összetett elsőséget.

A IV. Autós Regattán autószalonok, importőrök, autóalkatrész kereskedések is képviseltették magukat. A verseny fővédnöke Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) elnöke volt, s jelen volt Herczig Norbert rallye bajnok, valamint a parton a szokásosnál több autó, motor, oldtimer, tuning autó ? tudtuk meg Kiss Nikolettől.

Eredmények

Yardstick I. osztály: 1. Kepi (Kormányos: Czédula Tibor), 2. Márta Mária (Matlaszovszki Miklós), 3. Madárka (Kéri László). Yardstick II. osztály: 1. Sio- Car Dolce Vita ( Sáfián László), 2. Albatros (Kétszeri Csaba), 3. Gé. (Pál Gaszton). Yardstick III. osztály: 1. Penny (kormányos: Seres Péter), 2. Hablaty (Stankovics Réka), 3. Blue Fly (Kék Tamás). Autós futam: 1.Gardazzura ? FCI Autóalkatrész (Simó Béla), 2. BMW Sailing Team (Hollósi Gábor), 3. Mercedes Benz Hungary (Lehoczky Ádám). A versenysorozat következő helyszíne szeptember 10-11-én Balatonszemes lesz.

Szóljon hozzá!