ZETApress

hírportál

Honda?Talma-nap a Ringen

Augusztus 20-a nem csak állami, de motoros ünnep is volt. Egy olyan nap, mely talán bekerül a magyar motorsport történelmének könyvébe is, hiszen egy egyedülálló kezdeményezés indult útjára és egy példaértékű magyar összefogás valósult meg a Honda?Talmácsi Napon ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Első körben a rendezvény megvalósulását támogatók tettek ki magukért, de szinte a teljes magyar motorsport mezőnye jelen volt az eseményen, melyre nagyon sokan voltak kíváncsiak. A napot a Talmácsi Motorsport Iskola növendékeinek bemutatója nyitotta. Az iskola egyik fiatal tehetsége, Lakatos Herman számára még inkább különleges volt a nap, hiszen először próbálhatta ki igazi versenypályán a Blikk-Napraforgó program során kapott versenymotorját, így nem csoda, hogy fülig ért a szája. A motor beállításában természetesen Talma volt a segítségére, aki büszkén nézte a gyerekeket mikor kigurultak a boxból.

Ezután Talmácsi Gergő, Gábor öccse, Bódis Ricsi, Tarjányi Ádám, Johann Zarco, a MOTOGP 125cc kategóriájában jelenleg összetettben második, a Superbike vébé Supersport kategóriájában induló ifjabb Tóth Imre és Németh Balázs (Supersport 600), a brnoi superbike vb futamon pontszerzőként záró Kispataki Viktor (Superbike), Juhász Dávid, a többszörös magyar bajnok, és Győrfi Alen (Superstock 1000) a magyar motorsport egyetlen Európa-bajnoka uralta az aszfaltot. Pillanatok alatt versenyhangulatot teremtettek.

Míg a profik a nagy pályán, addig a paddock részen kialakított kis pályán a motorozni vágyó gyerekek mutathatták meg a tehetségkutató keretein belül, hogy mire képesek. A Talmácsi mobil pálya mellett kígyózott a sor. Igen különleges látványt nyújtott a sok apróság, akik izgatottan várták, hogy sorra kerüljenek és csillogó szemekkel nézték a kétkerekűeket, melyekről szívük szerint egész nap le sem szálltak volna.

A profik pályamotorozása mellett több látványos program is várta az érdeklődőket, mint például Mókus stundrindig bemutatója a célegyenesben, vagy triál bemutató a boxok mögötti területen. Azok a látogatók, akik kedvet éreztek egy kis motorozásra, a Safety-Hungary pályán tehették próbára ügyességüket, ahol a szakemberek jó tanácsokkal látták el őket, hiszen a biztonságos közlekedés mindannyiunk érdeke.

A program további színesítéseként az ACS Motorsport Formula?2000-es versenyautójával Talmácsi Gergő mutatott némi ízelítőt a négy keréken történő száguldásból és voltak olyan szerencsések is ? a NeoFM és a Blikk.hu játék nyertesei ?, akik kipróbálhatták, milyen Talma mögött utasnak lenni, illetve milyen Mink Zoltán mellett egy Honda gyorsasági versenyautóban száguldozni.

A tehetségkutatón résztvevők közül végül 20 gyerek került kiválasztásra, akiket már Talmácsi Gábor, Johann Zarco, ifj. Tóth Imre és Rafay János zsűrizett. Egyetlen gyerek sem ment haza üres kézzel, akik a tehetségkutatón indultak, azonban tény, hogy közülük a végén az az öt szerencsés örülhetett a legjobban, akik a Honda ajándékcsomagok mellé a Talmácsi Motorsport Iskola ingyenes alapképzését is bezsebelhették. Az esemény jövőre folytatódik.

Ennél jobb augusztus 20-i ünnepem még nem volt. Örömteli volt látni, hogy mennyien eljöttek, hogy mennyi kisgyerek jelentkezett a meghirdetett tehetségkutatóra. Úgy gondolom, hogy ha közülük csak néhánynak is, de sikerül megragadni ebben a sportban, már azzal is nyert a magyar motorsport. Nagyon jó érzés volt, több honfitársammal együtt motorozni a Hungaroringen, akiknek ezúton is köszönöm, hogy elfogadták a meghívásomat. Minden előzetes várakozásomat felülmúlta, hogy munkaszüneti nap ellenére ilyen sokan eljöttek, ezzel ismét bebizonyosodott, hogy az embereket igenis érdekli a motorsport. Látni a sok motorozni vágyó, csillogó szemű gyereket, érezni az emberek szeretetét, nagyon jó volt. Szívből gratulálok az öt kis kiválasztottnak, akikkel a Talmácsi-ringen hamarosan találkozunk. Szeretném még egyszer megköszönni a Honda Hungarynek, a Hungaroringnek, a Hungexpónak, nem utolsó sorban édesapámnak és mindenkinek, aki segített, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson. Nem titkoljuk, már most készülünk a csapatommal a folytatására ? mondta Talmácsi Gábor.

Büszkén állt cégünk a Talmácsi-nap mellé, hiszen egyrészt elismeréssel tekintünk Talma pályafutására és elhivatottságára, másrészt a Honda márka elválaszthatatlan a motorsporttól; szóval kézenfekvő volt az együttműködés. Reméljük, hogy szerény szerepvállalásunkkal segíthetjük a hazai tehetségek felkutatását, az utánpótlás-nevelést és a motorsport népszerűsítését is. Szívmelengető volt látni a sok elszánt Apróságot, kívánjuk, hogy mindannyiuk motoros álmai váljanak valóra. Köszönjük a lelkes motorsport Rajongók érdeklődését, a Talmácsi Motorsport profi munkáját, a motorversenyzők aktív részvételét és Talmácsi Gábor áldozatkész szerepvállalását ? mondta Szabó Gábor, Honda Hungary.

Nagyon örültünk, hogy otthont adhattunk a rendezvénynek. A rengeteg érdeklődő eseménydús napot tölthetett el a Hungaroringen hála a Talmácsi csapat szervezőinek. Örömmel láttam a sok tehetséges gyermeket, akik rendkívül ügyesen motoroztak az oktatók segítségével. A Hungaroring mindig is nagy figyelmet fordított az ilyen típusú tehetségkutató programok támogatására, reméljük, hogy a jövőben is lesz hasonló törekvés, amely mindenképpen a fiatal tehetségekre irányítja a figyelmet ? mondta Gazsi Júlia vezérigazgató-helyettes, Hungaroring Sport Zrt.

Fantasztikus volt látni mennyi gyermeket és szülőt vonzott a tehetségkutató és milyen bátor és fiatal tehetségek vannak hazánkban. A rendezvény hangulata óriási élmény volt számomra. Gyermeknek és szülőnek egyaránt szórakoztató és élmény-dús esemény, egy olyan kezdeményezés, amit érdemes támogatni. A jövő tehetségeinek felkutatása egy fontos dolog, mind a motorsportban, mind más területen. Az októberi Kölyökparádén folytatjuk a motorsport és természetesen más szakmák, hivatások bemutatását a jövő nemzedékének ? mondta Rafay János, a Hungexpó kiállításigazgatója.

Szóljon hozzá!