ZETApress

hírportál

Kozmann Gyuri újratöltve

Visszatérni nem egyszerű, kemény meló, újragondolni, újraélni, ?újrafájni?, újra sikereket elérni. A tizennégyszeres világbajnok és kétszeres olimpiai bronzérmes kenus Kozmann Györgynek sem ment könnyen, most mégis rajthoz áll a szegedi vébén ? tudtuk meg a Mentafitnesstől.

Gyurinak sem sikerült első blikkre a visszatérés, de mindössze 8 hónap felkészülési időszak után Szolnokon, az Országos Bajnokságon már a dobogó minden fokára felállhatott, sőt az első kettőre duplán is (1. hely C?1 és C?2-ben 500 méteren, 2. hely C?2-ben 200 és 1000 méteren, 3. hely C?4-ben 1000 méteren). Innen egyenes út vezetett Szegedre, a holnap kezdődő vébére, mely remélhetőleg a Londoni Olimpia vizeire repíti majd Gyuri és új párja, Korisánszky Péter hajóját.

Idén januárban izzadtságszagú, nehézkes indulással kezdődött. Hiába a sok meló, nem jöttek az eredmények, de kell tudni véghajrázni! Párváltással, kitartással és a hagyományos felkészülés mellett egy újdonságnak számító edzésmóddal pörgette fel magát és izmainak eddig talán nem is ismert részeit Kozmann György.

A titkos fegyver: speedfitness. Csabai Edvin kenus társa révén került a képbe ez az edzésmód, akinek sokat segített egy sérülés rehabilitációjánál. Gyuri először nem igazán hitt benne, de kipróbálta és már az első edzés után érezte a hatásait és mellékhatásait (izomláz) olyan helyeken is, amelyeket eddig a kondis edzés nem hozott lázba. Egy hónapos rendszeres edzés hozta az eredményeket, lásd Szolnok.

A speedfitness-ben igazán a hatások gyorsak, hiszen miközben az elektromos stimulációval meghatványozódik az izommozgás, valójában nekem csak viszonylag lassú, kiegészítő mozdulatokat kell tennem, ízületkímélő és tényleg gyors, hiszen 20 perces edzéssel kiválthatunk egy órás kondi edzést ? fejtegeti Kozmann. Nyilván sok minden kell ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára léphessen valaki: mentális felkészülés, hajózási ismeretek, erőnlét és az a kis különbség. Gyuri csak egy mondattal jellemezte az új kiegészítő edzésformát: ? Ez tényleg nem gagyi!

Szóljon hozzá!