ZETApress

hírportál

Triatlonos siker a maratonon

A tegnapi esélylatolgatást követően Rakonczai, Tóth és az Awesome 4 Some nyert a JABIL Napon: a Jabil 1/3 Maraton futóversenyen egyéniben atléták, csapatban azonban triatlonosok szerezték meg a győzelmet ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét pénteki JABIL Napja a futásról szólt. Kora este közel ezren futottak az újabb tombolaszelvényért 2 km-t, majd félórával később elrajtolt a Jabil 1/3 Maraton pénzdíjas futóverseny, mely a Jabil 3-próba záró száma is volt. Az egyéniben, vagy négytagú váltóban teljesített 14 km-es távon háromszáznál is többen indultak.

Az abszolút versenyt a kiváló futó Tóth László 45:32 perces idővel nyerte meg, 9 mp-el megelőzve a triatlonban remeklő, többszörös bajnok Pocsai Balázst és újabb hat egységgel az újdonsült sprint távú triatlon magyar bajnok Balogh Bencét. A hölgyeknél a sokszoros magyar bajnok Rakonczai Beáta 52:24 percet futva magabiztosan győzött, a mögötte több mint 2 perccel elmaradó Kácser Zita és az 54:34-et teljesítő Hajdú Anna előtt. A váltóversenyben a Nógrádi Tamás, Bajai Péter, Török Alfréd, Adam Fit alkotta Awesome 4 Some triatlonos kvartett diadalmaskodott, idejük 43:21 perc volt. Az Agyagbanda koncert és táncház után a nagyszínpadon Wolf Kati énekelt, este 9-től pedig a Csík Zenekar szórakoztatta az 5-6 ezres nézősereget.

Junior EK és utánpótlás gála az FSA VISION Napon

A szombati FSA VISION Nap kínálata meglehetősen sűrű, hiszen a 10 km-es gyalogtúrából, 7 km evezésből és 25 km kerékpározásból álló, 2-4 tagú csapatok számára kiírt Tiszaújvárosi Turista Triatlon résztvevői 8 órától indulhatnak a Tiszavirág úti csónakháztól. A lábtenisz 10 órakor kezdődik az Eötvös Gimnázium tornatermében, 14 év alatti és feletti párosok számára. Jelentkezés 9 és 9:45 óra között, nevezési díj nincs. A streetball bajnokságnak a Tiszaújvárosi Sportcentrum ad otthont. A szervezők 14év alatti fiú, 14 év feletti férfi és női csapatokat várnak 9:15 és 10 óra között. Nevezési díj itt sincs.

Az immár hagyományos, idén FSA VISION ETU Junior Triatlon Európa Kupa-futam Tiszaújváros centrumában lesz, az úszás a Dísztóban, a kerékpározás és a futás pedig részben a másnapi világkupa pályáján. Az előfutamok egymástól elkülönítve 14 órakor indulnak, a versenyzőknek a sprint táv 2/3-át kell teljesíteni, mely 500 méter úszást, 13 km kerékpározást és 3,3 km futást jelent. A két előfutamból a legjobb 12-12 helyezett és még egy további legjobb idő kerül a fináléba, ahol így 25 triatlonos indulhat. Ekkor már csak az 1/3 sprint táv vár a mezőnyre, három órával az előfutam után, 17 órakor. Az FSA VISION jóvoltából a legjobbak között ezer euro pénzdíjat osztunk szét, mely meghaladja a legtöbb hazai triatlonverseny pénzdíjazását.

Először bizonyíthatnak

A fiatalabbak, a serdülő, illetve gyermek korosztály képviselői az első alkalommal kiírt FSA VISION Gyermek és Serdülő Magyar Utánpótlás Gálán bizonyíthatnak, melyre a Junior Európa Kupa-futam selejtezői és döntői között kerül sor. Szintén az FSA VISION jóvoltából az 1-12. helyezettek értékes tárgyjutalomban részesülnek, összesen 650 ezer forintértékben.

Almától a Bourbon Street-ig

A szombati kulturális kínálatban 10 órától az Alma együttes, Kézműves-ház, Loung Ting Wing Tsun kung-fu bemutató, Bourbon Street és a főműsorszám, a KFT együttes koncertje szerepel. A KFT fellépése előtt a főtéren 19:45 órától ünnepélyesen köszöntik a vasárnapi 15. TVK ITU Triatlon Világkupa résztvevőit.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pap Eszter 2. az EK-n | ZETApress

Szóljon hozzá!