ZETApress

hírportál

Zarco Talma sisakjában

Múlt héten Talmácsi Gábor és a MotoGP 125cc kategóriájában jelenleg 2. helyen álló Johann Zarco közös edzést tartott a Talmácsi-ringen. Johann már akkor jelezte, hogy a brnói versenyre egy magyar vonatkozású meglepetéssel készül, melyet világbajnokunkkal közösen találtak ki, de ennél többet akkor nem árultak el.

Talmácsi Gábor tegnap utazott ki a cseh verseny helyszínére, ahol az első edzés napon került bemutatásra a francia motoros új sisakja. Az Avan-AirAsia-Ajo versenyzője tisztelete, elismerése és köszönete jeléül változtatott bukója festésén ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Nagyon jó érzés látni a korábbi sisakom festést, mellyel Zarco a magyar szurkolóknak is próbált kedveskedni. Számomra a mai napig a koronás dizájn a kedvencem, ebben a sisakban szereztem meg a világbajnoki címet is. Remélem Johannak is szerencsét hoz és szívből kívánom neki, hogy a jelenlegi 2. helyét az összetettben a bajnokság végén az elsőre cserélje. Segíteni fogok neki, amiben csak tudok és vasárnap szurkolok, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön álmai megvalósításához, hiszen remek motorversenyzővé érett ? mondta el Talmácsi Gábor.

26 éve halt meg Drapál János

A Hungaroringen tegnap este 6 órakor megemlékezést tartottak. Drapál János 1948. február 3-án született Budapesten és 1985. augusztus 11-én verseny közben hunyt el Pöstyénben. Gépjármű-technikus és motorkerékpár-versenyző volt. A magyarok közül először nyert vb-futamokat.

Eredményei: 1971-ben a Csehszlovák (250cc), 1972-ben a Jugoszláv, 1973-ban az Osztrák Nagydíjon (350cc) versenyzett. MZ-vel, YAMAHA 250cc-vel és 350cc-vel indult. A Béke Barátság Kupán (BBK) ? ami a szocialista országok versenye volt ? hatszor győzött. 1971-től 1984-ig kilencszeres magyar bajnok, 1967-ben a túramotoros bajnokcsapat tagja. Nevét Budapesttől Havannáig ismerték. A pöstyéni versenyen motorkerékpárjával halálos balesetet szenvedett. Csak az hal meg, akit elfelejtünk! ? olvasható a Motorsokk portálon.

Szóljon hozzá!