ZETApress

hírportál

Váltó a Dísztónál

Spártaiak sikere után jöhet a dupla-trappolás. A 13. TVK Triatlon Nagyhét szerdai véradását követő csütörtöki 6. AES Napjának extrém ügyességi váltóversenyében a Spártaiak biztosan utasították maguk mögé a mezőnyt. A váltók után ma újra egyéni sportág, a futás következik ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A hatodik felvonás a polgármesteri hivatal előtt felállított tábláknál egy snell sakkversennyel kezdődött, melyen valamennyi korosztály képviselői asztalhoz ültek. A sportos teljesítésekért járó újabb tombolaszelvény-szerzési lehetőséget a Dísztó körül megrendezett extrém-ügyességi váltó jelentette, melyre ezúttal 28 héttagú egység nevezett be.

A tó-átúszásból, Hertz-autótolásból, Borsodi Sörös-hordógurításból, TVK-s granulátumos zsákpakolásból, Borsodi Sörös rekesz toronyépítésből és Theodora ásványvíz-gúlapakolásból álló erőpróba Spártaik névre keresztelt csapatnak sikerült a legjobban. A többszörös középtávú triatlon magyar bajnok Benőcs Zoltán nevével fémjelzett gárda egyedüliként maradt a 2 perces álomhatáron belül, így győzelmük teljesen megérdemelt. Figyelemre méltó adat, hogy a tegnap kiosztott szelvényekkel már most túlhaladták a szervezők a 4200 résztvevőt!

Két futás, három koncert

A csütörtöki kulturális programot a Budapest Acustic Band nyitotta meg, majd főtéren a Csillag születik műsorból ismert tangóharmonikás, Szabó Ádám muzsikált, akit az eddigi napokhoz képest ezúttal is telt házat vonzó Kormorán együttes követett.

A pénteki JABIL Nap a futásról szól majd. 17:30-kor az amatőrök, majd félórával később a Jabil 1/3 Maraton pénzdíjas futóverseny, egyben a Jabil 3 próba résztvevői teljesíthetik a 2, a 14, vagy a 3,5 km-es távot. Az Agyagbanda koncert táncházzal társul majd, a nagyszínpadon pedig 19:45-től Wolf Kati, 21 órától pedig a Csík Zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Szerdától web-kamera áll a Phőnix tetején. A BorsodOnline munkatársai reggel üzembe helyeztek egy web-kamerát Tiszaújvárosban, a Nagyhét versenyközpontjában található Hotel Phőnix éttermének tetején, melyről a helyszíni történéséket idekattintva lehet nyomon követni augusztus 15-ig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Odaérhetnek magyarok | ZETApress

Szóljon hozzá!