ZETApress

hírportál

Ivan Rana is megérkezik

Eddig minden évben megtisztelték világsztárok a tiszaújvárosi világkupa-futamot. Ez a tendencia idén sem változik, ugyanis a spanyolok felnőtt triatlon és aquatlon világbajnoka, Ivan Rana is ott lesz az olimpiai kvalifikációs pontokért vetélkedő rangos mezőnyben ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Tiszaújvárosban tartózkodó illetékesei szerda délelőtt véglegesítették a vasárnapi 15. TVK ITU Triatlon Világkupa indulóinak névsorát. A férfiaknál a kétszerest is bőven meghaladta a jelentkezők száma, akik közül 75-en lehetnek ott a rajtnál. A legnagyobb eredményekkel büszkélkedő induló a spanyol Ivana Rana, aki azontúl, hogy triatlon és aquatlon világbajnok, a triatlon vb-ken ezüst és bronzérmet is kiharcolt magának, no meg számos elsőséget gyűjtött be a világkupa-futamokon.

Sok más mellett ott lesz az indulók között a tavalyi tiszaújvárosi ezüstérmes mexikói Crisanto Grajales, valamint a kontinens bajnokságokon, illetve világkupákon jó néhányszor a legjobbak között jegyzett ukrán Danylo Sapunov, a costa-ricai Leonardo Chacon, a protugál Bruno Pais, az orosz Ivan Tutukin és a svájci Reto Hug. A rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben a magyarok közül a jelenlegi olimpiai szimulációs listán induló helyen tanyázó Rendes Csaba, továbbá ifj. Faldum Gábor, Fecskovics Attila, Tóth Tamás és Vanek Gábor kapott bizonyítási lehetőséget.

Nem lennénk igazságosak, ha a 75 hölgy közül (136 jelentkező volt a futamra) nem emelnénk ki néhány neves külföldi versenyzőt. A cseh Vendula Frintova néhány éve kétszer is világbajnok lett az U23-as korosztályban és felnőttként állt Európa-bajnokság dobogóján, csakúgy, mint világkupa pódiumon. Ezúttal is eljön a Tisza-partjára a tavaly itt, még Sapunova néven győztes ukrán Yuliya Yelistratova.

Nagyon jó neve a szakmában a vk-dobogót megjárt brazil Carla Moreno-nak, az ausztrál Felicity Sheedy Ryan-nek, az orosz Irina Abysovának. A 2010-ben a TOP 10-ben zárt, a londoni kvalifikációért hajtó Kovács Zsófia, Tóth Zsófia, Szalay Szandra és Vanek Margit, valamint az élete első felnőtt világversenyére készülő ifjúsági olimpiai bajnok Dudás Eszter alkotja az ötfős magyar női kontingenst.

155 trió duatlonozott

A keddi bringázás után az idei Nagyhét ötödik epizódját a szerdai TVK-Mali Triatlon Klub Napja jelentette. A szervezők azzal is bizonyították társadalmi érzékenységüket, hogy erre a napra meghirdettek egy önkéntes véradást, melyre mintegy százan jelentkeztek be. A KreAktív-színpadon az Ella Fitzgerald Emlékzenekar kezdett. A megszokott esti sportolás étlapján a duatlon-váltó szerepelt. Az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló futamra 155 trió adta le nevezését.

Ott volt a résztvevők sorában a héten még egyszer sem hiányzó Pálffy Gábor, a Nagyhét, a világkupa és a klub névadó támogatója, a TVK kommunikációs vezetője, aki családtagjaival alkotott váltót. A főtéri nagyszínpadra meghirdetett Tánc-esten a Tiszaújvárosi Gimnasztráda, a Pepper SE és a Fitt and Art tehetségei adtak számot tudásukról. A Non Stop együttes fél órás muzsikálását követően Varga Viktor lépett a főtér közönsége elé. A KreAktívon 21:30-től elsöprő sikerrel zenélt a Paddy &The Rats.

Extrém-váltó az AES Napon

A Nagyhét csütörtöki 6. AES Napja 15 órakor, a polgármesteri hivatal előtt felállított tábláknál egy snell sakkversennyel kezdődik, melyre a helyszínen is lehet jelentkezni. A Dísztó körül 17 órától rendezik meg a már szintén hagyományos extrém ügyességi versenyt, melyre 16 órától 7 tagú csapatok nevezését várják. A kulturális étlapon elsőként, 18:30-tól a Budapest Acustic Band-et szolgálja fel az általa működtetett színpadon a KreAktív Egyesület. A főtéren 20 órától előbb a Csillag születik sorozatból ismertté vált Szabó Ádám tangóharmonikás muzsikál, akit 20:30-kor a Kormorán együttes követ a fellépők sorában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Váltó a Dísztónál | ZETApress

Szóljon hozzá!