ZETApress

hírportál

Kétezren bringáztak

Talán első látásra hihetetlen, de bizony igaz: a 13. TVK Triatlon Nagyhét keddi, MB BARTER & TRADING SA Napján közel kétezren pattantak kerékpárjuk nyergébe, hogy 4 km-t maguk mögött hagyva gyarapítsák a szerencsés esetben értékes nyereményeket, köztük a fődíjat jelentő két személyes tengerparti nyaralást érő tombolaszelvényeket.

A hétfői kiállítás megnyitót követően kedd délután először a KreAktív színpad nézőtere népesült be, amikor is a Club ?96 együttes musical slágerekkel hangolta a jelenlevőket. A napi ?kötelező? sportolást az augusztus 14-én, vasárnap megrendezendő 15. Világkupa pályáján kijelölt 4 km-es kerékpározás jelentette. A jelentkeztetők nem kevesebb, mint 1960 darab ?rajt-ragacsot? osztottak ki, melyeket a célban a jól megérdemelt tombolaszelvényekre válthattak a külön futamban, 300 méteres pályát teljesítő ovisok és a nagy kört letekerő nagyobbak.

A célba érkezés után a KreAktívon zenélt még Petruska András, majd a nagyszínpadon a Pál Utcai Fiúk együttes volt az est fénypontja. A Latin Duó tagjai, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor a KreAktív nézőterét és helyszűke miatt annak környékét is szórakoztatták ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A Tolnai-tó is készül

Az aktuális történésekkel párhuzamosan természetesen a hétvégi főverseny, a 15. TVK ITU Triatlon Világkupa előkészületei is javában zajlanak. Kedden az úszás helyszínén, a sajószögedi Tolnai-tó partján volt nagyobb a nyüzsgés a megszokottnál. A starthoz szükséges pontonhíd összeállítása mellett a helyi, Veres Andrásné vezette ASZTA Civil Egyesület aktivistái a délelőtti órákban, önkéntes felajánlásként, társadalmi munkában a vízpartot csinosították ki. A városközpontban kialakított célterületen már napok óta állnak a lelátók, csakúgy, mint a Hotel Phőnix melletti befutó zóna.

A rendezők napján

Az idei Nagyhét ötödik epizódját ma a rendező TVK-Mali Triatlon Klub Napja jelenti. A szervezők azzal is bizonyítani kívánják a város iránti lojalitásukat, valamint társadalmi érzékenységüket, hogy erre a napra meghirdettek egy önkéntes véradást. Az önkormányzat ügyfélszolgálati bejáratával szemben található Székely-kapu szomszédságában felállított véradóhelyen 12 órától 19 óráig várják azokat, akik ily módon szeretnének segíteni a rászorulókon. Délben, a kezdéskor, az első véradó Dr. Márkus Gábor főrendező, a Szervező Bizottság társelnöke, a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke lesz, akit minden bizonnyal jó néhány rendezőtársa, illetve az egyesület sportolója is követ majd.

A KreAktív színpadon 17 órától az Ella Fitzgerald Emlékzenekar lép fel. 18 órakor kezdődik az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló duatlon váltó. A főtéri nagyszínpadon 19 órától először Tánc-est lesz, melyen a Tiszaújvárosi Gimnasztráda, a Pepper SE és a Fitt and Art működik közre. A Non Stop együttes fél 9-től rezegteti a húrokat, majd félórával később Varga Viktor lép a főtér közönsége elé. A KreAktívon fél 10-től zenél a Paddy &The Rats.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ivan Rana is megérkezik | ZETApress

Szóljon hozzá!