ZETApress

hírportál

Újvárosi olimpia

Olimpia kiállítás és ezren túli futás. A vasárnapi sárkányhajó verseny után a tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét hétfői, INNO-COMP Napján az olimpiatörténet és a futás volt a két főszereplő. Ezen a kora estén nem kevesebben, mint 1030 húztak nyúlcipőt ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A hétfői INNO-COMP Nap első hivatalos programját az Olimpia és nevelés címet viselő vándorkiállítás megnyitója jelentette. A Városi Kiállító Teremben összegyűlt érdeklődőket elsőként Dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a Nagyhét Szervező Bizottságának (SZB) önkormányzati operatív koordinátora üdvözölte, aki elismerően nyilatkozott a tárlat anyagáról, mely egyaránt nagyon sok hasznos információt nyújt fiatalnak és idősebbnek, illetve sportolónak, vagy sportbarátnak.

Ezután Balogh Gábor világbajnok öttusázó, a miniszterelnök sporttanácsadója lépett a mikrofon elé, aki egyebek mellet hangsúlyozta, hogy egy olyan sporthagyományokkal, világszínvonalú eseményekkel büszkélkedő település, mint Tiszaújváros, méltó házigazdája ennek a kiállításnak. Dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára megnyitó beszédében elmondta, hogy a vándorkiállítás Tiszaújvárosba költöztetése Ughy Imrének, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszaújvárosi tagjának az ötlete volt, melyet ők örömmel teljesíttek.

Elhangzott az is, hogy a most bemutatott 20 tabló elkészítésekor a szakemberek Pierre de Coubertinnek, az újkori olimpiák atyjának útmutatását alkalmazták. Az ötkarikás játékok története mellett az olimpiai mozgalom jellegzetességeit, magyar vonatkozásait is fellelhetik az érdeklődők. A megnyitó ünnepséget megtisztelte még jelenlétével Csikász Gábor, Tiszaújváros alpolgármestere, Dr. Márkus Gábor, a Nagyhét főrendezője, a SZB társelnöke, Kovács Tibor országgyűlési képviselő és M árkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója is. A kiállítást augusztus 12-én, péntekig naponta 16 és 18 óra között lehet megtekinteni.

Ezerharmincan futottak

A teljesítésért járó tombolaszelvény gyűjtésre az INNO-COMP Napon futással nyílt lehetőség. A vasárnapi világkupa pályájának egy részén kijelölt 2 km-t nem kevesebben, mint 1030-an hagyták maguk mögött. Ott volt a mezőnyben Balogh Gábor, aki Csikász Gábor társaságában teljesítette a távot. Remek példát mutatva munkatársainak, lefutotta a 2 km-t Günter Vent, az INNO-COMP Kft osztrák tulajdonosa is. A KreAktív színpadon zenélt az Emberdzsem, majd a KEK Singers. A főtéri nagyszínpadon előbb Fluor Tomi hozta lázba fiatal rajongóit, majd a Miskolci Illés Emlékzenekar, valamint a Ferenczi György és a Rackajam koncertezett nagy sikerrel ugyanott.

Jöhet a bringa!

A 13. TVK Triatlon Nagyhét negyedik felvonásán ? a keddi MB BARTER & TRADING SA Napon ? 17 órától a KreAktív színpadon a Club ?96 együttes musical slágerekkel hangolja majd a jelenlevőket. Ezt követően, a szokott időben, 18 órától jöhet a sportolás, ezúttal 4 km kerékpározás vár kicsikre és nagyokra. A KreAktívon 18:30-tól Petruska András zenél, majd a nagyszínpadra a Pál Utcai Fiúkat várják este 8-ra. Nem akármilyen érdeklődésre tarthat számot a Latin Duó (Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor), akik 21:45-kor kezdenek a KreAktívon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kétezren bringáztak | ZETApress

Szóljon hozzá!