ZETApress

hírportál

Elmaradt a Katasztrófa

A Tiszafüred I. elhárította a Katasztrófát. A tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi első sportos napján ? az 51 egységet felvonultató sárkányhajó versenyen ? az utóbbi években veretlen Katasztrófa együttesét a Tiszafüred Dragon Fanatics I. csapata legyőzte a fináléban.

A PELLET Napon az új színfoltot jelentő sárkányhajó verseny és a PELLET Bogratlon?Bográcsfőző Fesztivál volt a két főprogram. A sárkányhajó verseny szervezői, a nemrégiben alakult Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület tagjai délelőtt szabadedzési lehetőséget kínáltak a 10+1 fős (a +1 fő a dobos) csapatok számára ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A 13 órakor kezdődött a kieséses rendszerű, futamonként 100 méteres viadalra 51 együttes jelentkezett. A verseny meghívott vendége volt Pulai Imre olimpiai- és világbajnok kenus és Kökény Roland világbajnok kajakos. Az előcsatározások során a sokszoros bajnok Katasztrófa, a Tiszafüred I. gárdája, a paksi Atom Dragon és a Gályarabok egységei meneteltek a legbiztosabban, így a döntőért ők négyen csaphattak össze. A záporral, zivatarral tarkított fináléba végül az első két csapat jutott be, ahol trónfosztás történt, hiszen nyert a Tiszafüred Dragon Fanatics I.

A bronzcsatában a paksiak bizonyultak jobbnak a Gályarabok ellenében. Az első három helyezettnek járó tárgyjutalmakat Mihók Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója, Hokk Csaba önkormányzati képviselő és Dr. Márkus Gábor főrendező, a Szervező Bizottság társelnöke adta át. A sárkányhajó versennyel elkezdődött a Nagyhéten a sportos teljesítésért járó tombolaszelvények gyűjtése, melyek sorsolása majd augusztus 14-i zárónapon, vasárnap este lesz a Főtéren.

Aranybogrács a Tumkiért

A vasárnap gasztronómiai főprogramját, a PELLET Bogratlon?Bográcsfőző Fesztivál jelentette, melyre már a múlt héten betelt az ötvenes létszám. A Dísztó körül kialakított félszáz főzőhelyen a legváltozatosabb és legfinomabb ételeket kóstolhattak, bírálhattak a Magos Zoltán, a TV Paprika főszakácsa által vezetett zsűri további tagjai, úgy, mint az egész nap a könyveit a helyszínen dedikáló Nagy Bandó András, Pulai Imre és Kovács József, a PELLET helyi vezetője.

Az abszolút győztesnek járó Aranybográcsot, a Mamma Rosa Étterem ajándékutalványát és a Babits Pincészet által felajánlott egy karton Tokaj-hegyaljai bort a Tumki névre keresztelt ételt készítő Városért Egyesület I. csapata nyerte meg. A Vasárnapi ebédet is kínáló nap során a kicsinyeket a Brémai muzsikosok és a Csiri, a mosolygós mágus című zenés műsorok szórakoztatták, míg a nagyobbak a Kulturissimo I-II, az X?Faktorból megismert Domokos Fanni, D. Nagy Lajos és a Bikini, valamint a Steel Orange előadásain kapcsolódhattak ki.

Kiállítástól a koncertekig

A hétfői INNO-COMP Nap első hivatalos programját az Olimpia és nevelés címet viselő vándorkiállítás 16:30 órai megnyitója jelenti. Erre az alkalomra a házigazdák a Városi Kiállító Terembe várják Jakabházyné Mező Máriát, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárát és Balogh Gábor világbajnok öttusázót, a miniszterelnök sporttanácsadóját. A KreAktív színpadon zenél az Emberdzsem, majd a KEK Singers. A két koncert közben ? este 6 órakor ? a vasárnapi világkupa pályáján megrendezett futással lehet gyarapítani a tombolaszelvények számát. A nagyszínpadon előbb Fluor Tomit láthatja a közönség, majd a Miskolci Illés Emlékzenekar, valamint a Ferenczi György és a Rackajam koncertezik ugyanott.

Gyermek-ultrahangra gyűjtenek

Az eddigi évektől eltérően idén 200 forintot szedünk a Játszópark használatáért ? mondta még a szombat esti megnyitón Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke. ? Az újítás oka, hogy elhatároztuk, minden évben egy nemes célra ajánljuk fel az így összegyűlt pénzt. A lottó reklámból ismert Megvette már az e hetit? ? szlogent átalakítva a Bedobta már az e napit? ? szlogen alapján arra kérek mindenkit, vegyék igénybe a kihelyezett gyűjtőládákat, és dobják be felesleges 200 forintjaikat, egyéb adományaikat. A Játszópark belépőiből, illetve az adományokból ötezer darab kétszáz forintosnak kell összegyűlnie ahhoz, hogy meg tudjuk vásárolni a tiszaújvárosi rendelőintézetnek a nagyon hiányzó gyermek ultrahang készüléket. Bízom benne, hogy ez a kezdeményezésünk is sikeres lesz!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újvárosi olimpia | ZETApress

Szóljon hozzá!