ZETApress

hírportál

Vasárnap úszhatunk!

A korábban, több helyen megjelent, félrevezető téves hír alapján megjelentetett az Öbölátúszást is elhalasztják? és a szervezőbizottság augusztus 13-ra halasztotta tartalmú híreket szeretnék korrigáltatni az illetékesek, tudniillik az ÖBÖLÁTÚSZÁST augusztus 7-én, vasárnap rendezik meg!

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség, és a Balaton Masters Team közösen szervezi évek óta a hagyományos Öbölátúszást. Az egyes helyeken megjelent, átvett félrevezető hírek sértik az érdekeinket, és megtévesztik az eseményeinken részt venni szándékozó úszókat. Hosszútávúszó sportágunk 1992 óta évről-évre a Balatonon rendezi az Országos Bajnokságait, melyet most is a Balatonon PORT.hu ÖBÖLÁTÚSZÁS névvel Balatonfűzfő-Balatonalmádi között szervezünk augusztus 7-én. Erre a versenyre, erre a nappal engedéllyel rendelkezünk a hasonló nevű, de csak a következő heti még csak engedéllyel sem rendelkező, soha még eseményt sem szervező magánszeméllyel szemben, akinek feltehetően a megtévesztő honlapja miatt összekeverték eseményünket! ? írta Németh Zsolt főszervező, az MHÚSZ főtitkára.

Az interneten megjelentetett félrevezető tartalmak miatt, pedig az engedélyező és a fogyasztóvédelmi, gazdasági hatóságokhoz fordulunk. A sok halasztás után, talán utolsó esély mutatkozik a lebonyolításra. A Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Balaton Masters Team a sajtóban tévesen megjelent híradásokkal szemben nem augusztus 13-án, hanem augusztus 7-én vasárnap rendezi a hagyományos országos bajnokságait is magában foglaló ÖBÖLÁTÚSZÁST, de ezúttal a szélvédett fűzfői öbölben Balatonfűzfő és Balatonalmádi között, PORT.hu ÖBÖLÁTÚSZÁS névvel.

Ekkor ? a most még bizonytalan nagy átúszás megrendezésétől függetlenül ? a hagyományos 3,5 km mellett 5,5 km-es távon, utánpótlás és felnőtt, valamint szenior korosztályokban rendezik meg bajnokságaikat és ahol az amatőrök is rajthoz állhatnak, sőt itt az Olimpiai Ötpróba 2012 sorozat állomásaként próba pontokat lehet szerezni.

A verseny házigazdája a Sanghaji Úszó VB-n hosszútávúszásban meglepetésként világbajnoki 3. helyezést elért Gercsák Csaba lesz, akin túl meghívták és köszöntik a VB-n szerepelt népszerű, többi helyezett vizes sportolót. A verseny kiírása és további fontos információk idekattintva találhatók. Mivel pedig a versenyhelyszín a Balaton legvédettebb öblében kerül lebonyolításra és minden szélviszonyra van ideális útvonaltervük, nem is tervezik a halasztást, mivel a vízhőmérséklet várhatóan ideális 22 Celsius fokos lesz augusztus 7-én.

Szóljon hozzá!