ZETApress

hírportál

Az Academy Golf Club

Az Academy Golf Club Budapest 2009 második felében nyitja meg a főváros legújabb golf létesítményét Óbuda szívében. Az egyedülálló és sokoldalú golf létesítmény a Bécsi út, Kiscelli Múzeum, Remetehegyi út és a Perényi út által határolt lankás területen valósul meg, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Budai hegyekre és a fővárosra egyaránt.

A tervezett Golf Akadémia Center & Club az amerikai típusú city golf clubok fejlesztési koncepcióját követi, melynek része a többszintes, negyven elütő-helyet magában foglaló, megvilágított, így késő esti golfozásra is alkalmas driving range (gyakorlópálya), a kilenclyukú, Executive golfpálya és a kétezer négyzetméter területen elhelyezkedő, a legfontosabb ütésformák gyakorlását elősegítő Short Game Practice Area.

Ünnepélyes golfklub alapkőletétel Budapesten

A golfozókat és klubtagokat kiszolgáló kétszintes, 500 nm területű klubházban kap helyet a recepció, a széleskörű áruválasztékot biztosító golfshop, öltözők, golfanalizációs helyiség (swing analizing room) club lounge, coffee shop és a meeting room. A klubépülethez kapcsolódik az 500 nm-es rendezvényközpont, amely akár 400 fős fogadások, corporate partik, divatbemutatók és esküvők lebonyolításra is kifogástalan helyszínt biztosít.

Az Academy Golf Club Budapest kiemelt célként jelölte meg, hogy olyan golfközpont épüljön, mely egyszerre nyújt lehetőséget a golfozás iránt érdeklődő fiatalok és a már golfozó tehetségeink részére egy magas színvonalú szakmai műhelyen keresztül; azt remélve, hogy a későbbiekben a jövő bajnokai és profi játékosai innen kerülnek majd ki. Ennek elősegítése érdekében Golf Akadémiájuk olyan ismert közéleti személyeket kért fel golf-nagykövetnek, akik eddigi életpályájukkal példaként szolgálnak a fiatalok számára és figyelmüket ezzel is a golfozás felé fordítják.

Golf-nagykövetek

Csapó Gábor, Csiszár Jenő, Csomor Csilla, Dammak Jázmin, Erős Antónia, Eszterházy Márton, Fábián László, Geszti Péter, Gyulay Zsolt, Héder Barna, Illés Béla, Kovács Koko István, Oroszlán Szonja, Ördög Nóra, Palik László, Szalay Balázs és Szujó Zoltán.

Hegyi J. Attila, az Academy Golf Club Budapest elnöke így fogalmazott: Célunk, hogy Közép-Európa elsőszámú Golf Akadémiai központjaként egy olyan egyedülálló minőséget és szolgáltatást biztosító golf létesítményt hozzunk létre, mely ösztöndíjrendszerén keresztül a kevésbé jó anyagi körülmények között lévő fiatalok számára is lehetőséget teremt golfkarrierjük felépítésére. Ezen kívül különleges formában szolgálja a day-by-day meeting és golfozási lehetőséget is, amihez hasonló eddig csak a világ nagyobb metropoliszaiban, mint New York, Las Vegas, Tokió, London vagy Berlin volt jelen.

S mi a helyzet máshol?

Világszerte 33 ezer golfpálya és hetvenmillió golfozó van. Annak ellenére, hogy az USA a legnagyobb részesedéssel bír mind a pályák (18 ezer), mind a golfozók számának (28 millió) tekintetében, a játék Európából származik és változatlanul népszerű itt is a maga 6500 pályájával és 4,8 millió regisztrált játékosával.

A golfsport az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül. Annak ellenére, hogy egyfajta elitsportként tartották nyilván, egyre nagyobb népszerűségnek örvend Közép- és Kelet-Európában is. A tervek szerint az elkövetkező tíz évben 35-40 golfpálya épülhet és akár 10-15 ezer golfozó is lehet hazánkban. A sport népszerűsítésének és elterjedésének legkézenfekvőbb formája, azok a golf-gyakorló központok, amelyek felépítése nem igényel éveket, viszonylag kisebb terület-igénnyel rendelkeznek és biztosítják a golfsport és életforma megismertetését, valamint a golfoktatás széles skáláját. A jelenlegi 2-3 ezer fős golftársadalom mellett közel 5-6 ezres golfot kedvelő közönség van jelen, melynek integrálása az elkövetkező években az egyre szaporodó fejlesztések és a golf hazai népszerűsítése által biztosított. 2014-ig több mint tízezer golfozó várható, míg 2018-ig ez elérheti a 25-30 ezer főt.

Az óbudai Golf Akadémiai Center & Club minőségi színvonalát tekintve a hasonló nemzetközi és hazai létesítmények közül a legmagasabb színvonalon kerül kialakításra, melyet sokrétű és egyedülálló szolgáltatási kör egészít ki. A golf-létesítményre szervezett Academy Golf Club tagja a hazai (Magyar Golf Szövetség) és a nemzetközi (European Golf Associaton) szövetségeknek, valamint kapcsolatot épít ki a PGA (Professional Golfers Association) of Europe-pal.

Szóljon hozzá!