ZETApress

hírportál

Talma rajt-célgyőzelmet aratott

Verőfényes napsütés, magas páratartalom fogadta a versenyzőket a futam napján. A bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor harmadszorra is bizonyította, hogy számolni kell vele a versenyen és feltett szándéka, hogy futamgyőzelemmel zárja a hétvégét ? tudatta a WCC.

A 2. rajtkockából kezdte a 19 körös versenyt. Remekül startolt és azonnal az élre állt, majd ki sem engedte kezéből az első helyet és megszerezte 9. győzelmét. A verseny inkább arról szólt, hogy mi zajlik Talma mögött, hiszen a magyar motoros magabiztosan teljesítette a köröket és elsőként haladt át a célvonalon. Végeredmény: 1. TALMÁCSI 43:00.716, 2. Smith 43:04.132, 3. Corsi 43:07.612, 4. Cortese 43:07.642. A vb pontállása: 1. Di Meglio 248, 2. TALMÁCSI 206, 3. Corsi 200, 4.Bradl 187 pont.

Nagyon nehéz évad van mögöttünk. Nagyon örülök, hogy a csapatom nem adta fel, habár csak a szezon vége felére állt össze az RSA-m, de keményen dolgoztunk a hétvégén is és boldog vagyok, hogy sikerült ismét győznöm a kedvenc pályámon. Fizikailag talán ez volt idén a legnehezebb versenyem, ráadásul a csuklóm miatt még mindig másfajta stílusban kellett motoroznom, de minden fájdalmat feledtet a futamgyőzelmem. Jövő héten Valenciába is azzal a nem titkolt szándékkal érkezem, hogy nyerjek és ezüstéremmel búcsúzzak a 125 cc-s kategóriától. 2005-ben bronzérmes lettem, tavaly világbajnok, idén ? ha már elúszott a VB cím megvédése ? az ezüstérem a cél, mellyel teljes lehet az éremkollekcióm ? mondta Talma a verseny után.

Hosszabbításban nyert a vendég

Hiába vezetett a Paks az első félidőben, előnye kevés volt a végső győzelemhez. Igaz, ebben a játékvezető is besegített. A 90. perc végén, 1:1-es döntetlennél nem szűntette be a küzdelmet, hanem addig hosszabbított, míg a 94. percben a Nyíregyháza belőtte a győztes gólt. A hosszabbításban egy sárga és egy piros lap is kiosztásra került.

További három vendéggyőzelem született a Soproni Liga 11. fordulójában. A Kecskemét Rákoscsabán, a Debrecen Kaposváron, a Szombathely meg Kispesten nyert 1:0-ra. Nyertek azért a hazaiak is. A Vasas a Győrt, az MTK meg Siófokot verte el 2:1-re, míg a ZTE 2:0-ra a Fehérvárt. Ma este az Újpest Diósgyőrbe látogat.

Az NB II Keleti csoportjában Kazincbarcikáról a Fradi, míg Vecsésről a Böcs távozott 1:1-es döntetlennel, így a borsodiak továbbra is két pont előnnyel vezetnek a zöld-fehérek előtt 11 játéknap után.

Szóljon hozzá!