ZETApress

hírportál

Maradt a rajtsorrend

Talmácsi Gábor a ma reggeli 2. szabadedzésen remekül szerepelt. Magabiztosan terelgette Apriliát és egyedüliként 2:15 alatti köridőt teljesítve megnyerte a tréninget. Ezt követően számára pihenő következett, és a szokásos menetrend szerint a további kategóriák kezdték meg a gyakorlást. A 250 cc-sek edzésén azonban leszakadt az ég, így már akkor mindenki tudta, hogy nem lesz változás a 125 cc-s mezőny rajtsorrendjében ? tudatta a WCC.

A 13:10 órakor kezdődő 2. kvalifikáción egyik versenyző sem kockáztatott feleslegesen. Talmácsi Gábor is óvatosra vette a figurát, amit nagyon okosan tett. A vizes beállítások miatt a tapasztalatgyűjtés volt a cél. Holnapra mindenki száraz versenyben reménykedik, de akár vizes, akár száraz lesz a pálya, a versenyt Iannone várhatja az élről, és közvetlenül mögüle indul Talma, majd Webb és Espargaro. A rajtsorrend: 1. Andrea Iannone, 2. TALMÁCSI GÁBOR, 3. Danny Webb, 4. Pol Espargaro.

Ma a második időmérőn az eső miatt senkinek nem sikerült javítani, így holnap a 2. rajtkockából kezdhetem a maláj futamot. A délelőtti szabadedzésen még száraz pályán mentünk, végig jó ritmusban motoroztam, és sikeresen megoldottuk azt a problémát is, amit tegnap éreztem a motor elejével kapcsolatban. Jól érzem magam, és továbbra is a maximumra törekszem ? mondta Talma a mai időmérés után.

Jövő héten rajtol a 21. Budapest Rallye

A tavalyi szünet után idén ismét megrendezésre kerül a Budapest Rallye, amely ezúttal az MNASZ által regisztrált, országos meghívásos amatőr rali-versenyként került kiírásra. A Budapest Autósport Egyesület mindenképpen a hagyomány megtartására törekszik, így a 2006-os jubileumi verseny után ezúttal már 21. alkalommal kerül megrendezésre a futam.

Akár a pécsi OB előtt egy remek tesztnek is beillő versenyen a részvétel mindenki számára nyitott, nem szükséges autóversenyzői licenc ahhoz, hogy egy versenyző rajthoz állhasson a Budapest Rallye-n.

Október 25-én szombaton az adminisztratív és technikai átvétel zajlik majd délelőtt a Lurdy Házban, majd ezt követően kerül sor a pályabejárásra és a prológra. Vasárnap a verseny központja átköltözik a Budapesttől 50 kilométerre található Úri község környékére, ugyanis a verseny vasárnap az Úri és Gomba közötti hatkilométeres gyorsasági szakaszon zajlik majd. A lezárt szakaszon öt alkalommal halad át a mezőny, és az etap is ez az útvonal lesz. A versenyiroda és a díjkiosztó a Farkasdi Csárdában lesz. A versenyen maximum 80 autó vehet részt, nevezni a helyszínen is lehet.

A Budapest Rallye idején, október 25-én, szombaton kerül megrendezésre a II. Budapest ÖKO-Rallye, amelyen csak az alternatív meghajtású autók vehetnek részt.

Szóljon hozzá!