ZETApress

hírportál

Talma újra kedvenc pályáján

A magyar világbajnok évről-évre szívesen tér vissza Malajziába, nem titkolva, hogy a sepangi aszfaltcsík kedvenc pályája egyike. Most is korábban érkezett menedzserével és pihenésként, kikapcsolódásként beiktattak egy kis városnézést, shoppingolást. Tegnaptól azonban már csak a munkára koncentrálnak, és Talma mindent elkövet, hogy megismételje tavalyi bravúrját a maláj pályán ? adta hírül a WCC.

Az első szabadedzés magyar idő szerint hajnali 3-kor kezdődött. Talmácsi Gábor érzéstelenítés nélkül, csak egy kötéssel vágott neki a 45 perces tréningnek, amit remekül teljesített és jelentős előnnyel nyert meg. Majd következett az időmérő, amikor vészjós esőfelhők gyülekeztek a pálya környékén, de szerencsére csak ijesztgettek és az égi áldás elmaradt.

Talma végig jó ritmusban motorozott a kvalifikáción és bár látható volt, hogy az utolsó körében javításra készült, ezt az előtte haladó lassabb versenyzők miatt nem sikerült megvalósítania, így Iannone mögött a 2-ik helyen zárt. A QP1 eredmény: 1. Iannone 2:14.676, 2. TALMÁCSI 2:15.206, 3. Webb 2:15.365, 4. Espargaro 2:15.676.

Reggel elsőként, az időmérőn másodikként zártam, ami mindenképpen jó eredménynek mondható kezdésnek. A reggeli motorom jobban működött féktávokon, éppen ezért át kell majd gondolnunk a holnapi beállításokat, hogy milyen irányba lépjünk. Az időmérőn nem volt kellő tapadás az első gumin, ezért viszonylag sokat kínlódtam és nem tudtam igazán felszabadultan menni. Bízom benne, hogy gyorsan rájövünk a megoldásra.

A szabadedzés után talán kicsit elbíztam magam a kezem állapotát illetően, mert az időmérőn sajnos a vártnál rosszabb volt. A fájdalom miatt egy-egy megcsúszásnál kevésbé tudtam korrigálni és ezzel is időt vesztettem. Ráadásul az utolsó gyors körömben több lassabb versenyző is elém került, így nem sikerült javítanom ? nyilatkozta Talma az időmérés után.

Menetel a Lombard BVSC

A Lombard BVSC férfi asztalitenisz-csapata vasárnap este hét órától Castel Goffredóban, az olasz Sterilgarda TT együttese ellen vívja második csoportmérkőzését a Bajnokok Ligájában. Az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok ? a pekingi olimpián legjobb ?nem kínaiként? negyedik ? Jörgen Persson vezette zuglóiak az első találkozón úgy szenvedtek 3:2-es vereséget a címvédő, osztrák SVS Niederöstererreich együttesének otthonában, hogy a svéd klasszis mindkét meccsét megnyerte.

A magyar bajnok Itáliában nélkülözi majd a szintén a szezon előtt szerződtetett, norvég színekben versenyző Wang Jianfenget, így a Persson, Zwickl Dániel, Nagy Krisztián hármas áll majd asztalhoz a nemrégiben Szentpéterváron rendezett Eb-n negyeddöntős portugál Joao Monteirót, a tavaszi olimpiai selejtezőn éppen Zwicklt búcsúztató olasz Mihai Bobocicát, valamint a kínai Guo Jianhaót felvonultató együttes ellen.

Az esetleges továbbjutás szempontjából is rendkívül fontos találkozót követően sorozatban három hazai összecsapás vár a vasutasokra: november 7-én a német Frickenhausen, majd 14-én a Niederösterreich szerepel a Körcsarnokban, míg december 19-én, Pápán rendezik a Sterilgarda elleni visszavágót.

Szóljon hozzá!