ZETApress

hírportál

A foci mindenkié!

Újra lesz magyar labdarúgás az MTV képernyőjén. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) délelőtt a Symbol Sport Pub-ban jelentette be: hosszú évek után visszatér az élvonalbeli magyar futball a Magyar Televízió képernyőjére.

Az OTP Bank Liga mérkőzéseinek első közvetítését július 17-én, vasárnap láthatják a nézők. Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank és az MLSZ elnöke, Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője és Rákay Philip, az m1 intendánsa együtt jelentették be, hogy a magyar nézők ezután vasárnaponként 16 órától az MTV képernyőjén újra magyar focit láthatnak.

Joggal reménykedünk abban, hogy a közszolgálati tévé szerepvállalásának köszönhetően a félálomban lévő hazai futball-bajnokság felébred. A sok háztartásba eljutó közvetítésektől azt várjuk, hogy első lépésként a bajnokság sok csöndes támogatót nyer, majd a passzív szurkolók egyszer úgy döntenek, hogy élőben tekintenek meg egy-egy izgalmas mérkőzést, és ezzel folytatjuk a felzárkózást a nagyobb európai ligákhoz ? mondta el Dr. Csányi Sándor elnök a Symbol Puskás Ferenc-termében.

A Magyar Televízió 2003. szeptember 16-án közvetített utoljára NB1-es labdarúgó-mérkőzést. Azóta közel nyolc év telt el. Érthető izgalommal várjuk, hogy minként fogadják majd a nézők a vasárnap induló közvetítés-sorozatot. Szerencsére hosszas tárgyalássorozat után sikerült megállapodnunk a Sport TV-vel. Közös elképzelésünket támogatja az egész magyar labdarúgás, mindenekelőtt az MLSZ. A közszolgálati médiában az elmúlt öt évben a Duna Televízió péntek esténként sugárzott bajnoki mérkőzéseket nagy sikerrel.

Reményeink szerint a Magyar Televízió sportot kedvelő nézői örömmel fogadják a világ legnépszerűbb játékát. Szerencsére a Magyar Rádió jelenlegi vezetése az elmúlt hónapokban is tanúbizonyságát tette: támogatja a sportot. Úgy döntött a magyar labdarúgó társadalom, segítséget nyújt, és lehetővé tette, hogy ismét tudósíthassunk bajnoki mérkőzésekről. Az MTVA sportfőszerkesztőjeként boldog vagyok, hogy a közszolgálati médiában kiemelt lehetőséget kap a magyar labdarúgás ? nyilatkozta Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője.

Puskás hazájában azt hiszem nem is lehet kérdés, hogy milyen fontos a magyar foci felélesztése, a régi hírnév visszaszerzése. Ha focistáink sikeresek a magyar bajnokságban, akkor előbb-utóbb sikeresek lehetnek Európában, és akár a világban is. Ez bizony egy egész ország érdeke. Éppen ezért nagy öröm számunkra, és kötelességünknek is érezzük, hogy a hazai labdarúgás közvetítésével egy olyan ügy mellé álljunk, amely valódi közszolgálatot jelent. Annyit elárulok, hogy a készülő őszi műsorstruktúra a focin kívül tartogat számos egyéb újdonságot és meglepetést is! ? mondta el Rákay Philip, az MTV intendáns-programigazgatója.

A sajtótájékoztatón ? amelyet a legendás magyar focista, Puskás Öcsi emlékét őrző Symbol Puskás Pancho Sport Pub-ban tartottak ? kiderült, hogy a 15-én, pénteken rajtoló OTP Bank Liga 2011-12-es idényének nagy meccseiből élőben közvetít egy-egy mérkőzést a köztelevízió. A közvetítések kommentátora Menczer Tamás és Gundel Takács Gábor lesz.

Az első fordulóból a Budapest Honvéd ? Győri ETO mérkőzést láthatják a nézők. A látványosnak és érdekesnek ígérkező pontvadászatban az utóbbi években kiemelkedően szereplő Debrecen, a története első bajnoki címét idén májusban ünneplő Videoton, vagy a legnépszerűbb magyar klubnak tartott Ferencváros összecsapásait a közszolgálati televízióban kísérhetik figyelemmel a magyar foci rajongói.

Szóljon hozzá!