ZETApress

hírportál

Itthon tartottuk a kupát

A Győr Sharks nyerte az amerikai futball Interligát, miután a Szőnyi úti BVSC-stadionban szombaton délután rendezett fináléban 27-21-re legyőzte a szerb Panchevo Panthers együttesét. A találkozó sporttörténelmi jelentőségű volt, ugyanis Magyarország először adott otthont a sportágban európai versenysorozat döntőjének.

Az idei nyár legmelegebb napja hozta el az Közép-európai Interliga (CEI) küzdelemsorozatának záró epizódját. A rendes játékidő a viszonylag egyértelmű hazai kezdést követően 21:21-es döntetlennel zárult, de a végig vezető Sharks együttese a hosszabbításban végül bebiztosította a győzelmet.

A perzselő nyári napsütésben nem volt éppen ideálisnak mondható program volt a Szőnyi úti betonteknőben eltölteni néhány órát, de a Győr és a Panchevo játékosai, valamint mintegy 300 néző éppen erre vállalkozott. A 40 fokos hőség nyilvánvalóan nem kedvezett a magas színvonalú játék kialakulásának, de a két gárda ennek ellenére izgalmas küzdelemben döntött a kupa sorsáról.

Győr Sharks ? Panchevo Panthers 27-21 (0-0, 14-13, 7-0, 0-8, 6-0). A díjadáson a két csapat játékosai már együtt ünnepeltek, és a trófeát Tóth László, a magyar szövetség elnöke ? a kezdőrúgást végző Dejan Sahovic, Szerbia budapesti nagykövete és Szekeres Pál, a NEFMI államtitkár-helyettese társaságában ? adta át Gallai Dávid csapatkapitánynak.

Szóljon hozzá!