ZETApress

hírportál

Button pólósainknál

Jenson Button délelőtt meglátogatta a sanghaji világbajnokságra készülő magyar póló-válogatottat Budapesten! A Formula?1-es autóversenyző a csapat utolsó edzésére érkezett a hétvégi Vodafone Kupa előtt, sőt maga is csatlakozott a tréninghez.

A Margitszigeti Hajós Alfréd uszodában Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal a vízilabdás és a Formula?1-es edzések közti párhuzamokról és hasonlóságokról is beszélgetett. Az edzést követően közös fotózáson vett részt a pólós fiúkkal, valamint azzal az öt szerencséssel, akiket a rendezvényre ellátogató ötszáz Vodafone Köszönet-programos ügyfél közül sorsoltak ki.

Varga Dénes, a hétvégén zajló Vodafone Kupa arca, Peking olimpiai bajnoka elmondta: ? Nagy élmény volt találkozni a világ egyik leggyorsabb emberével, aki a saját területén ugyanúgy hétről hétre a legjobb teljesítményt próbálja nyújtani, ahogy mi is. Látszik rajta a profizmus és a küzdeni akarás, ami nekünk is állandó hajtóerőnk. Bízom benne, hogy a profizmusunkról már a hétvégi Vodafone kupán számot adhatunk, ahol reméljük, hogy telt ház előtt bizonyíthatjuk be, hogy jól sikerült a felkészülési időszak!

Nem volt még rá példa, hogy egy technikai sportág világbajnoka látogatott volna el hozzánk a felkészülési időszak alatt. Megbeszéltük, összehasonlítottuk a vízilabdások és a pilóták által használt edzésmódszereket. Számomra az volt legérdekesebb, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyeket ő a leghasznosabbnak tart a koncentráció fejlesztése területén, ő pedig elsősorban az állóképesség és a robbanékonyság összehangolásáról érdeklődött. Bár most nem szállt vízbe, de úgy tudom, Jenson a triatlonos múltjának köszönhetően kiváló úszó. Nos, ha utánpótlás szűkében lennénk, meggondolnám, hogy Jensont is bevegyem a keretbe… ? tette hozzá Kemény Dénes, aki az amerikai Hírességek Csarnokában (Hall of Fame) áprilisban kapott helyet.

A Vodafone McLaren Mercedes csapat világbajnok pilótája az eseményen kézjegyével látott el egy Hajrá magyarok feliratú magyar zászlót, amelyet a júliusban, Sanghajban megrendezendő VB-re utazó magyar szurkolóknak ajánlott fel. ? Mivel egyik jó barátom vízilabdázik, elég közelről ismerem az életüket. Sajnos ez alkalommal nem tudtam vízbe szállni, de Kemény Dénes meghívott egy másik edzésre, így legközelebb akkor is részt fogok venni, ha az reggel 6-kor kezdődik ? mondta el Jenson.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója és egyben a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke emlékül egy komplett vízilabda felszereléssel köszönte meg Jenson közreműködését. ? Különleges együttműködésnek lehettünk ma szemtanúi: sokak szerint a sportág repertoár ellentétes pólusain álló versenysportokat sikerült meglepő módon közös nevezőre hoznunk. Ritka alkalom, amikor egy többszörös olimpiai bajnok pólócsapat és egy világbajnok autóversenyző közös edzéssel hívja fel a figyelmet a sport fontosságára.

A főprogram mellett Button a Vodafone Duna-parti székházában is látogatást tett, ahol több száz pirosba öltözött munkatárs magyar specialitásokból álló ebéddel várta a világhírű pilótát. A legfőbb meglepetés egy óriási, hétméteres rétes volt, amelyet Jenson Button szeletelt fel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pólósaink sikere | ZETApress

Szóljon hozzá!