ZETApress

hírportál

Borfoci Dél-Dunántúlon

Magyarország ad otthont az I. Borász Futball Európa Bajnokságnak. Izgatottan készülnek hazánk legismertebb borászai a nemzetközi megmérettetésre. Mi rendezzük az I. Borász Futball Európa Bajnokságot hat ország részvételével Michel Platini és Bánki Erik védnöksége alatt.

Június 29-től július 3-ig Magyarországon rendezik meg az I. Borász Futball Európa Bajnokságot a hat alapító ország: Magyarország, Ausztria, Németország, Olaszország, Szlovénia és Svájc részvételével. A nemzetközi torna nemzetközi védnöke Michel Platini, az UEFA elnöke, hazai fővédnöke pedig Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke.

A Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottja az elmúlt években több ország hasonló csapatával vette fel a kapcsolatot, játszott barátságos mérkőzéseket, illetve legutóbb 2010. májusban, Olaszországban vett részt nemzetközi tornán. A magyar csapat ezen az eseményen ajánlotta fel, hogy megrendezi az első Eb-t és várhatóan jövőre Ausztria ad majd otthont a másodiknak. 2012-ben remélhetőleg már Franciaország, Horvátország, Montenegró és Spanyolország borász csapata is képviselteti magát a nemzetközi mezőnyben.

A csoportmérkőzéseket, valamint az elődöntőket szerdától szombatig Villányban, Nagyharsányban, Bólyon, Siklóson, Harkányban, Beremenden rendezik meg. A helyosztót az 5. helyért, valamint a bronzmeccset és a döntőt vasárnap Budapesten játsszák a Margitszigeti Atlétikai Centrum pályáján. A mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak! ? tudtuk meg Antik Dalmától.

Szóljon hozzá!