ZETApress

hírportál

Bukdácsol a bajnok

Nem megy a foci ősszel az MTK-nak a Soproni ligában. Az elmúlt bajnokság győztese csak a középmezőnyben foglal helyet. Szombat délután a kék-fehérek Újpesten 4:1-re kaptak ki a listavezető liláktól.

A tizedik fordulót hazai sikerek jellemezték. A Fehérvár is 4:1-re verte meg Paksot, Debrecen 6:2-re a REAC-ot, míg a Vasas Kecskeméten csak 2:0-ra kapott ki. Akadt azért vendéggyőzelem is, mert a Honvéd még péntek este 1:0-ra nyert Siófokon. Szombathelyen a Kaposvár ellen 1:1-es, míg Nyíregyházán a DVTK ellen 2:2-es döntetlen született. Tegnap este Győrött a hosszabbítás második percében kapott ki 1:0-ra a ZTE.

Remizett a Fradi

A 2. vonalban csak a 9. fordulót rendezték. A Keleti csoportban a Ferencváros szombat este az eddigi egy veresége után újabb két pontot vesztett: Cegléden 1:1-et játszott. Így is az élre állt ? igaz azonos pontszámmal ?, mert az őt legyőző, s a Kazincbarcikán remiző Bőcs 1:0-ra kapott ki tegnap idegenben a DVSC II-től.

A zöld-fehérek nyár óta idegenben narancssárga szerelésben játszanak. A csapatnak nem idegen ez a szín, mert a múltszázad eleji megalakuláskor a zöld-sárgát választották. A fehér mezeket is ilyen színűre festették, de az olcsó festék selejtesnek bizonyult. A vízben a sárga leázott, s ezért lettek végül a mezek zöld-fehérek.

A narancsszín akár nosztalgiázásnak is vélhető, de másról van itt szó. A brit tulajdonos szereti az élénk, meleg színeket, ezért lett narancssárga-lila a csapat új busza is, melyben mindenkinek állandó helye van. Ígéretet kaptak az aranylábú gyerekek, hogy egy zöld-fehér gépjármű is érkezik melléje hamarosan.

Szóljon hozzá!