ZETApress

hírportál

Talma ismét dobogón!

Remek előjelekkel indult a verseny, hiszen a bemelegítés során Talma mindössze 0,051 mp-es hátránnyal a 2. helyen végzett Di Meglio mögött. A verseny rajta előtt Talmácsi megkapta ugyanazt a kezelést, mint Japánban, így érzéstelenített kézzel vágott neki a 23 körös versenynek ? tudatta a WCC.

A 9. helyről rajtolt és már a legelején jelentősen előre lépnie, és úgy tűnt sikerül Di Meglioval ellépniük az üldözőktől. Bradl, Olive és Iannone követte őket, és lassan felzárkóztak Talmára, majd megkezdődtek a kemény helyezkedések. A csatározásból később Olive bukás miatt kiállt, majd kezdett kialakulni a befutó is: 1. Di Meglio, 2. Bradl, 3. Talmácsi, vagy Iannone. A befutónál a magyar motoros remekül taktikázott és sérüléstől hátráltatva ismét felért a dobogóra Iannone előtt.

Di Meglio győzelme két futammal a szezon vége előtt világbajnoki címmé érett, hiszen Corsi csak a 9. helyen ért célba, így már nincs esélye befogni a franciát. A vb pontállása: 1. Mike Di Meglio 237, 2. Stefan Bradl 187, 3. Simone Corsi 183, 4. TALMA 181 pont.

Először is gratulálok Mike-nak a vb-címhez, remek munkát végeztek idén. Visszatérve magamra: kicsit persze sajnálom, hogy elment a vb-cím megvédése, de nagyon sok problémával küszködtünk, főleg a szezon első felében. Azonban nagyon örülök, mivel a rossz edzéseket követően sikerült ismét dobogóra állnom. Ezt még én sem hittem volna, hiszen korábban ezen a pályán eddigi legjobb eredményem 7. hely volt. Nagy meccset vívtam Iannone-val, féktávokon a sérülésem miatt nagyon nehéz dolgom volt, de jó taktikát választottam és kihasználva a motorerőt bejöttem harmadiknak. Még két futam van hátra, bízom benne, hogy még jobb eredményekkel tudok búcsúzni a 125 ccm-es kategóriától ? nyilatkozta Gábor a verseny után.

Szóljon hozzá!