ZETApress

hírportál

Talma holnap a 9. helyről indul

Az időjárásra a második edzésnapon nem lehetett panaszuk a versenyzőknek, hiszen bár kicsit hűvösebb volt a szabadedzésen, de végig száraz volt pálya, az időmérőn pedig a hőmérséklet is emelkedett és ragyogó napsütés fogadta őket ? adta hírül a WCC.

A tegnapi nap tapasztalatai alapján kedvezőbb előjelnek tűnt, hogy nem vizes pályán kell motorozniuk a versenyzőknek, főleg annak tudatában, hogy Talmácsiéknak is a vizes beállításokkal gyűlt meg a gondjuk pénteken. A reggeli szabadedzésen 7. lett, az időmérőn a 9. rajtkockát sikerült megszereznie. A rajtsorrend: 1. Di Meglio 1:37.553, 2. Smith 1:37.791, 3. Bradl 1:38.034? 9. TALMA 1:38.501.

Továbbra is a féktávok okoznak problémát Talmának, hiszen műtött csuklója minden fékezéskor fájdalmasan jelez és emlékezteti sérülésére. Holnap könyökéből is kiszedik a varratokat, a versenyre pedig ugyanazt a kezelést fogja kapni, mint a japán futamon és bízunk abban, hogy sikerül megismételnie esetleg felülmúlnia múlt heti teljesítményét, ami szintén óriási bravúr lenne.

Úgy tűnik továbbra sem a kedvenc pályáim közé fog tartozni a Phillip Island-i. Jobb eredményre számítottam a 9. helynél, de igyekszem majd ebből kihozni a legtöbbet. Nagyon fúj a szél és a féktávokon nagyon fáj a kezem, így holnap, mindenképpen szükség lesz arra a kezelésre, amit Japánban is kaptam.

Kielemeztük a tavalyi eredményeimet és látom a többi versenyző eredményéit is, amiből kiderült, hogy féktávokon vesztek sokat. A szektoridőim jók, de nem sikerült igazán jó kört menni. Van két kanyar a pályán, amire különösen oda kell figyelnem, de bízom benne, hogy a két nap alatt begyűjtött tapasztalatok alapján versenyképes motort sikerül összeraknunk. Pozitívan állok a holnapi verseny elé, a maximumra fogok törekedni és remélem, hogy az egyik leggyorsabb tudok lenni a pályán ? nyilatkozta Talma a második időmérés után.

Szóljon hozzá!