ZETApress

hírportál

Tengerre szállnak a SOS-gyermekek

Az idén negyedszer rendezik meg a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot Horvátországban, amelyen most először az UNIQA támogatásával a magyarországi SOS-gyermekfalvak lakói is indulnak ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Holnaptól jövő szombatig megtelik élettel Biograd, ugyanis a bájos horvátországi üdülővárosban rendezik meg immár negyedik alkalommal a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő esemény nemes kezdeményezésnek ad teret; az idén először az SOS-gyermekfalvak lakóiból álló csapat is indul a bajnokságon. Az akció révén, amelyhez az UNIQA Biztosító is csatlakozott, hét fiatal matróz szállhat tengerre a rangos versenyen. Az UNIQA SOS-gyermekfalu Junior Sailing Team tagjai lelkesen készültek az életre szóló élményt jelentő megmérettetésre, ahol egy tapasztalt, tengeri kapitányi vizsgával rendelkező felnőtt vezetésével küzdenek meg a széllel és a többi versenyzővel.

Az UNIQA Biztosító amellett, hogy számos sportágat, sportolót és az egészséges életmódhoz kapcsolódó rendezvényt támogat, elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Egy biztosító számára a társadalmi bizalomépítés kulcskérdés. Számos beteg, valamint fejlődésben elmaradt gyermekekkel foglalkozó alapítványt támogatunk, és örömmel vállaljuk az olyan nemes kezdeményezések felkarolását is, mint az SOS-gyermekek nevezése a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon ? emelte ki Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója. A Bajnokságon tavaly hirdettek először versenyt utánpótlás kategóriában. Ekkor a Biztosító színeiben induló UNIQA Junior Team Vitorláscsapat nagyszerű eredménnyel másodikként végzett.

Büszkék vagyunk a remek 2007-es helyezésre, és drukkolunk a fiataloknak, hogy a tavaly indult csapathoz hasonlóan szép eredménnyel térhessenek haza ? tette hozzá a vezérigazgató. A bajnokság mezőnye igen erős lesz, hiszen hetvenre emelkedett a nevező hajók száma, ráadásul több csapatban olimpikonok, és népszerű sportolók is szerepelnek. Az egyik hajót a Kékszalagon, Európa leghosszabb tókerülő versenyén nyolcadik alkalommal is győzelmet arató Litkey Farkas irányítja. A kapitány a Brokernet-UNIQA színeiben hódította el a leggyorsabbnak járó kupát.

Az UNIQA kiemelt szerepet tölt be abban, hogy a vitorlás sport népszerűbbé váljon Magyarországon. A Kékszalagon versenyző Brokernet-UNIQA Sailing Team támogatása mellett az idén a második alkalommal megrendezett UNIQA Balaton Regatta névadó szponzora volt.

Az UNIQA Biztosító Zrt. az alapítása óta eltelt több mint 18 esztendő alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Több mint négyszázezer vállalati és lakossági ügyféllel és az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkezik. 2007. évi díjbevétele meghaladta a 66 milliárd forintot. A Biztosító 1990 óta van jelen Magyarországon, 2003 novemberétől UNIQA Biztosító Zrt. néven. Célja, hogy ügyfeleinek teljes körű szolgáltatást nyújtson olyan minőségben, amely mértékadó más biztosítók számára is. A vállalat az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Austria tagja. Az UNIQA csoport közel 15 ezer-hétszáz munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele 2007-ban meghaladta az 5,3 milliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus növekedéshez.

Az UNIQA már kinn is van a vízből

A Magyar Suzuki Zrt, az UNIQA Biztosító és a Magyar Olimpiai Bizottság egy tucat sportolót és edzőiket hívta meg délután 2 órára a Magyar Sport Házába. A MOB sajtótájékoztató keretében mutatta be legújabb partnerét, a Magyar Suzuki Zrt-t, valamint azokat az autókat, amelyeket a társaság adományoz a londoni olimpiára készülő sportolóknak és edzőknek.

Az átadáson jelen volt többek között Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Pars Krisztián, Fodor Zoltán, Gyenesei Leila, Németh Róbert, Igaly Diána, Sidi Péter, Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Szász Emese és Varga Gabriella. A többszörös olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója címet viselő legendás egyéniség, Gyarmati Dezső sajnos nem érkezett meg, Kulcsár Győző viszont megjelent a rendezvényen.

A Suzuki Zrt. negyven autót ad át négy évre napokon belül a sportolóknak és edzőiknek, míg további ötöt a MOB-nak. A kocsik cascóját és kötelező felelősség-biztosítását az UNIQA Biztosító állja a 2012-es londoni olimpiáig. Schmitt Pál MOB-elnök bejelentette, hogy a pekingi olimpiát az október 18-i közgyűlésen értékelik ki, majd a tisztújító közgyűlésre január 10-én kerül sor, ahol újabb négy évre ringbe száll az elnökségért.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Az UNIQA már Londonra tekint

Szóljon hozzá!