ZETApress

hírportál

Talma csuklója javult

Szünet nélkül folytatódik a világbajnokság, így ma már megkezdődtek az első tréningek Ausztráliában a Phillip Island-i pályán, ami az óceán szomszédságában helyezkedik el. Talmácsi Gábornak négynapnyi regenerálódás jutott a japán versenyt követően, melynek minden percét igyekezett kihasználni, és a gyógyulásnak szentelni. A tegnapi vizsgálaton Dr. Costa is elégedett volt, hiszen még őt is meglepte, hogy a vártnál nagyobb mértékben javult Talma csuklója ? tudatta a WCC.

Az első szabadedzés száraz pályán, napsütésben zajlott, míg az időmérőre már a feltornyosult felhők esővel áztatták az aszfaltot. A magyar motoros délelőtt az 5. helyet szerezte meg, a kvalifikáción pedig a 17. helyen zárt. Ennek oka az volt, hogy míg a száraz beállítások tökéletesen működtek, addig a vizes beállításnál probléma adódott. A kanyarokban olyannyira nem volt tapadás a gumikon, hogy Talma a térdkoptatóit sem tudta lerakni. Hogy mi okozhatta mindezt, már elemzik a szerelők és bíznak abban, hogy holnap, amikor ismét száraz lesz a pálya, sikerül jelentősen javítaniuk. A QP1 eredménye: 1. Di Meglio 1:48.319, 2. Webb 1:49.093, 3. Ranseder 1:49.537? 17. Talmácsi 1:52.320.

A csuklóm szerencsére jobban van, így ma érzéstelenítő injekciók nélkül tudtam motorozni. Szárazon minden rendben van az Apriliával, viszont vízen van még mit javítanunk a beállításokon. A kanyarokban szinte egyáltalán nem volt tapadása a gumiknak, a térdkoptatóimat sem tudtam lerakni az aszfaltra. Ennek okát már vizsgáljuk és bízom benne, hogy gyorsan megtaláljuk a megoldását. Holnapra szép időt mondanak, és ha ez így lesz, akkor minden esély meg van a javításra ? nyilatkozta Talma az első időmérés után.

Szóljon hozzá!