ZETApress

hírportál

Katamaránok a Balatonon

A világ leglátványosabb vitorlás versenye lesz jövő péntektől Magyarországon! Groupama Garancia Formula?18-as világbajnokság lesz Balatonfüreden július elsejétől 8-ig. A versenyzőket Ilcsi védi meg a leégéstől ? tudtuk meg a déli sajtótájékoztatón, a Kopaszi-gáti Bisztróban.

Kétszáz hajó, világklasszis versenyzők, elképesztő tempó, akció, lenyűgöző látvány ? katamarán vb lesz az év sporteseménye! A Balatonfüredi Yacht Club, valamint a rendezvény főszponzora, a Groupama Garancia Biztosító jóvoltából újabb nagyszabású verseny megrendezésével kapcsolódhat be hazánk a világ vitorlás sport-elitjének vérkeringésébe. 2011-ben a vitorlás sport honi fellegvára, Balatonfüred ad otthont a hazánkban első ízben elstartoló katamarán világbajnokság mezőnyének.

Az első Groupama Garancia Formula?18 VB 2011-es mezőnye a világ legjobb versenyzőit vonultatja fel, így nagy büszkeség és presztízs számunkra, hogy a Magyar Formula?18 Osztályszövetség külön kérésének eleget téve a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) rendezheti meg ezt a nagyszabású eseményt ? szögezte le Nagy R. Attila, a BYC elnöke. ? Az F?18-asok, vagyis katamaránok jellegükből adódóan sokkal gyorsabban, dinamikusabban mozognak a vízen, mint egytestű társaik, így a vb-re kilátogatók akciódús, lendületes, és rendkívül izgalmas futamokra számíthatnak. A világbajnokságot emellett sokszínű és igényes programsorozat kíséri majd ? tette hozzá az elnök.

A francia központú Groupama Csoport sportszponzorációjában a nyílt tengeri vitorlássport támogatása kiemelkedő jelentőségű, ezért különösen nagy megtiszteltetés, hogy névadó szponzorai lehetünk ennek a nagy jelentőségű, látványos vitorlásversenynek, amely Magyarországon első ízben kerül megrendezésre ? mondta Yann Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója. ? Bízunk abban, hogy az F?18-as kategória tetszést arat majd a hazai közönség körében is, és az izgalmas versenyeket sokan követik majd figyelemmel, akár személyesen a Balatonnál, akár a híradásokon keresztül ? tette hozzá Yann Ménétrier.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. F?18 VB Füreden | ZETApress

Szóljon hozzá!