ZETApress

hírportál

II. UNIQA Race End szezonzárója

Az utolsó futamon dőlt el a II. UNIQA Balaton Regatta vitorlás túraverseny-sorozat mindhárom bajnoki címe. A jó vitorlázó időben megrendezett II. UNIQA Race End verseny ennek megfelelően igen izgalmasan alakult. Nagy meglepetés azonban ennek ellenére nem született, és egyik Yardstick osztályban sem történ helycsere a bajnokság élén ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Izgalom igen, feszültség nem volt érezhető a II. UNIQA Balaton Regatta szezonzáró futama, a II. UNIQA Race End rajtja előtt. A 93 rajthoz állt hajó számára nagy volt a tét, hiszen mind a három Yardstick osztályban itt dőlt el a bajnoki cím. Kissé hűvös, de kellemes vitorlázó időben, 3-4 beaufortos észak-keleti szélben zajlott a verseny. A rajt után fél-szélben indult a mezőny a zánkai bójáig, ahonnan spinakerrel raumoltak a hajók a balatonlellei pályajel felé. Az utolsó szakaszt pedig kreutz-olva tették meg a résztvevők a Balatonszemes előtt kijelölt célvonalig.

Már a rajt után elhúzott a mezőnytől a Kacor, amely végig az élen haladva, közel 13 perc előnnyel ért célba elsőnek. A zánkai pályajelnél még csak negyediknek fordult a Carrera, ám a második és harmadik szakaszon kiválóan hajrázott és másodiknak futott be, megelőzve a harmadik Sfinxet.

A Yarstick I osztályban a Carrera nyert a Kacor és a Madárka előtt. A pontversenyt korábban vezető Kepi kormányrúdtörés miatt feladta a versenyt. A bajnokságot így a Kacor nyerte a Kepi és a Madárka előtt.

Balatonföldvár után zsinórban második győzelmét aratta Yardstick II osztályban a Márta, a Kisvacak és a Sarah With Love előtt. Kisvacaknak azonban a második helyezés is elegendő volt a bajnoki cím megszerzéséhez. A pontversenyben a Flipper végzett a második, a Sarah With Love pedig a harmadik helyen.

A legkiélezettebb küzdelmet a Yardstick III osztályban láthattuk, ahol az első három befutási sorrendje megegyezett a bajnoki végeredménnyel is. A versenyt és egyben a bajnokságot is a Dudu nyerte, a Four Sails-t és a Soczit megelőzve. A versenyzés mellett az UNIQA Vital Club edzői életmód tanácsadással várták a résztvevőket. A szokásos vacsora és díjkiosztó után pedig a Dumaszínház gondoskodott a jó hangulatról.

II. UNIQA Race End balatonszemesi végeredménye

Abszolút sorrend: 1. Kacor 1:36:51, 2. Carrerra 1:49:46, 3. Sfinx 1:55:44, 4. Tomahawk 1:57:54, 5. Pappas Auto 1:58:50, 6. Kisvacak 2:03:23. Yardstick I: 1. Carrera, 2. Kacor, 3. Madárka, 4. Veron, 5. Pappas Autó, 6. Anonym2. Yardstick II: 1. Márta, 2. Kisvacak, 3. Sarah With Love, 4. Dolce Vita, 5. Flipper, 6. Rozália. Yardstick III: 1. Dudu, 2. Four Sails, 3. Soczi, 4. Bátor, 5. Szi-Vi, 6. Süvölvény.

II. UNIQA Balaton Regatta Bajnokság végeredménye

Yardstick I: 1. Kacor 155, 2. Kepi 140, 3. Madárka 134, 4. Carrera 128, 5. Veron 123, 6. Flóra 106. Yardstick II: 1. Kisvacak 262, 2. Flipper 248, 3. Sarah With Love 248, 4. Márta 243, 5. Rozália 237, 6. CUL8R 229. Yardstick III: 1. Dudu 259, 2. Four Sails 255, 3. Soczi 251, 4. Bátor 248, 5. Szi-Vi 239, 6. Pepper 198.

A bajnokság nyolc futamából csak a legjobb hét eredmény számít a pontversenybe. A II. UNIQA Balaton Regatta együttműködő partnerei: UNIQA Biztosító Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Pilsner Urquell, Jeep-Chrysler-Dodge, Dallmayr, Anda Present, Zwack Kosher, Seiko, Sodexo, Hungária Pezsgőpincészet, Gordiusz Alfa, Westport, Echo Residence, Presenta.

Szóljon hozzá!