ZETApress

hírportál

Talma sérülten is dobogón!

Kétség nem fér hozzá, világbajnokunk, Talmácsi Gábor kisebb hőstettet vitt ma véghez a Japán nagydíjon. Az ötödik helyről, sérülten ? csavarozott csuklóval, varrott könyökkel ? vágott neki a versenynek. Remekül rajtol, azonnal az élbolyba küzdötte magát, sőt többször is vezetett ? tudatta a WCC.

Szemmel látható volt, hogy időnként egészen más íveket választott és azoknál a kanyaroknál, ahol erőteljesen kellett fékezni ő korábban megkezdte a lassítást, hogy amennyire csak tudja, kímélje műtött kezét. Sikerült végig kitartania és Bradl, valamint Di Meglio mögött arannyal felérő bronzérmet szerzett. A Japán Nagydíj végeredménye: 1. Stefan Bradl 39:57.228, 2.Mike Di Meglio 39:57.379, 3. TALMÁCSI GÁBOR 39:57.509.

Nagyon boldog vagyok, bár elképzelhető, hogy ez nem látszott rajtam a verseny utáni interjúnál, mivel akkor már minden idegszálam érezte a kezemben lévő fájdalmat. Kemény verseny volt, nagyon elfáradtam a végére, de örülök, hogy végigbírtam. Köszönöm az orvos csapatnak, hogy egyáltalán lehetővé tették az indulásomat, ami tegnap még kérdéses volt. Le kellett küzdenem a fájdalmat, ami féktávokon nagyon nehéz volt, de a motorom kitűnően működött. Köszönöm a csapatomnak is, hogy nem adták fel és egy remek gépet állítottak össze számomra a hétvégén. Szerencsére nem mozdult el a csavar a csuklómban, ezt egy gyors röntgennel ellenőrizte Dr. Costa. Pihentetés és kezelés vár rá, majd jövő héten következik az Ausztrál Futam ? nyilatkozta Talma a verseny után.

Hazai győzelmek a Soproni Ligában

Elszenvedte első vereségét a Debrecen: az alföldiek harcában péntek este Kecskeméten 3:0-ra maradtak alul. Tegnap is a házigazdák voltak sikeresebbek a Soproni Ligában. A Vasas 3:1-re verte az Egerszeget, a somogyiak csatájában a Kaposvár 1:0-ra a Siófokot, míg a másik dunántúli rangadón a Paks 2:1-re verte a Győrt.

Az egyetlen vendéggyőzelem Diósgyőrben született, ahol a Fehérvár nyert 1:0-ra. A fővárosi összecsapáson délután Kispestről az Újpest 1:1-es döntetlennel elvitte az egyik pontot, megőrizve ezzel vezető helyét. Ma délután az MTK a Nyíregyházát, míg a REAC a Haladást fogadja.

Szóljon hozzá!