ZETApress

hírportál

Kalapemelés Talma előtt

A második nap mindkét edzésén száraz volt a pálya Japánban, sőt az időmérőre még a nap is kisütött. Magyar szempontból reményteli várakozások előzték meg a második kvalifikációt, hiszen sok-sok magyar szurkoló bízott egy kis csodában, hogy történik valami, valami jó, ami segít Talmán, hogy sérülése ne hátráltassa, és főleg ne legyen még komolyabb baja ? adta hírül a WCC.

A délelőtti szabadedzésen a 11-ik helyen végzett. Nem töltött túl sokat a pályán, spórolt, ahogy tegnap tervezte ? de kénytelen is volt, hiszen továbbra is nagyon erős fájdalmai voltak. Mivel ezen a pályán nagyok a féktávok, így elsősorban a kezek vannak kitéve leginkább terhelésnek, azzal, hogy fékezésekkor meg kell támaszkodniuk a versenyzőknek a motoron. A tréning után Talma leült egy megbeszélésre menedzserével és a csapattal, és felvetődött annak gondolata, hogy kihagyja a vasárnapi versenyt és inkább tartalékol a hátralévő háromra, mert nincs értelme ekkora fájdalmakkal végig küszködni egy 21 körös futamot.

Aztán jött az időmérő, amire kapott egy másfajta terápiát. Ezt követően sokkal jobban tudta használni a kezét, és bár továbbra is voltak fájdalmai, sikerült jelentősen csökkenteni annak mértékét. Világbajnokunk a tréning végén elhúzott tarsolyából még egy kis pluszt és megszerezte az ötödik rajtkockát! Mindenki tudhatja, hogy óriási küzdő Talmácsi Gábor és ezt ma is bizonyította. Sérülten is odatette magát, így holnap a második sor legelejéről vághat neki a Japán Nagydíjnak. A második időmérő eredménye, egyben a rajtsorrend: 1. Di Meglio 1:58.678, 2. Bradl 1:59.059, 3. Terol 1:59.104, 4. Cortese 1:59.132, 5. TALMÁCSI 1:59.179.

Nagyon boldog és elégedett vagyok az ötödik rajthellyel. A szabadedzést követően bizony felmerült annak lehetősége, hogy nincs értelme tovább szenvedni, ki kell hagyjam a vasárnapi versenyt, de szerencsére egy másfajta kezelést kaptam a kezemre, amivel sokkal jobb lett, így másként látom a holnapi indulásomat is. Biztosan ott leszek. Nem tudom, hogy milyen formában tudok majd motorozni, hiszen vannak még fájdalmaim és nem elég erős a kezem, főleg féktávokon, de a motorom kitűnően működött. Nagyon gyors volt és a kanyarokban is nagyon jól viselkedett. A kezem miatt egészen másképpen kell majd motoroznom, nem tudom, mennyire fogok elfáradni a végére, de kiadom magamból a maximumot és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég ? nyilatkozta Talma a második időmérés után.

Szóljon hozzá!