ZETApress

hírportál

Talma megkezdte a japán versenyhétvégét

Talán nem annyira meglepő, hogy az élsportolók sérülései lényegesen gyorsabban gyógyulnak egy átlag emberénél, de azért nekik is szükségük van időre. Talmácsi Gábort alig tíz napja operálták és ma ? magyar idő szerint éjjel 2 órakor ? meg sem fordult a fejébe, hogy kihagyja az első szabadedzést Motegiben. A tréning kezdése előtt úgy döntöttek, hogy érzéstelenítő nélkül vág neki a 45 perces etapnak, melynek oka az volt, hogy szerették volna kideríteni mennyire terhelő a sérült keze.

A terhelés mértékének fokozásáról az égiek gondoskodtak, ugyanis esett. Hol kevésbé, hol jobban, ennek okán többen is elestek az edzés folyamán. Talma is elcsúszott az egyik levezető körében és bár a képek alapján nem látszódott komolynak a dolog, a bal könyökét néhány öltéssel muszáj volt összevarrnia Dr. Costának ? tudatta a WCC.

A kvalifikációra javult az idő, már csak szitált az eső. A szabadedzés tapasztalatai alapján Talma az időmérőre érzéstelenítést kapott, de valószínűleg nem elegendőt, mert nem hatott. Nagyon nagy fájdalmai voltak, így 2 kör megtétele után kiment a boxba. Vártak. Vártak arra, hogy enyhüljön a fájdalom, és vártak arra, hogy elálljon az eső. Amikor látták, hogy egyre többen vannak kint a pályán slick gumikkal, ő is feltetetette és visszament a végére. Erejéből 1 jó körre futotta, azt is jóformán fél kézzel teljesítette, de amíg tudta húzta a gázt és végül a 7. helyen végzett. Holnapra az orvosokkal közösen próbálnak egy másik megoldás találni a fájdalom csillapítására, és világbajnokunk nagyon bízik abban, hogy jobb lesz a helyzet a versenyre. Az első időmérő eredménye: 1. Olive 2.02.296, 2. Smith 2.02.422, 3. Di Meglio 2.02.573 … 7. Talmácsi 2.03.326.

A motorom teljesen rendben van, én pedig igyekszem a legtöbbet kihozni a helyzetből ebben az állapotban is. Nagyon erős fájdalmaim voltak végig az időmérőn, de sikerült egy olyan kört produkálnom, amivel bent vagyok az első 8-ban. A csuklóm annyira fájt, hogy teljesen elterelte a figyelmet a könyökömről, amit a szabadedzést követően kellett összevarrni. Holnap az edzéseken próbálok kicsit spórolni, hogy a versenyt végig bírjam, mert érzem, hogy gyorsabb tudnék lenni. Köszönöm az orvosoknak, hogy egyáltalán rajthoz állhatok és köszönöm mindenkinek a temérdek jókívánságot és a szeretetet, amit az utóbbi napokban kaptam ? nyilatkozta Talma az időmérés után.

Szóljon hozzá!