ZETApress

hírportál

A mindent eldöntő II. UNIQA Race End

Hagyományos szezonzáró futamához érkezett a II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás verseny sorozat. A nyolcadik, egyben utolsó futamot Balatonszemesen rendezik meg. A II. UNIQA Race End tétje nem csekély, hiszen mind a három Yardstick osztályban itt dől el a bajnoki cím, de nem csak az első, hanem a bajnoki dobogós helyezésekért is komoly versenyre számíthatunk.

Az idén egyre népszerűbbé vált a II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás versenysorozat, amely a résztvevők számának növekedésében is lemérhető. A hétvégi szezonzáró II. UNIQA Race End mezőnyével valószínűleg megdől a tavaly felállított éves részvételi rekord. A sorozat idei mindegyik futama bővelkedett az izgalmakba, amely a tét fokozódásával az utolsó versenyre csúcsosodik ki.

Yardstick I-ben az idei szezon két nagy ellenlábasának, a Kacornak és a Kepinek a párharca folytatódhat. A Kacor az előző futamon aratott győzelmével vett át az első helyet, és húzott el 12 ponttal a Kepi előtt, amely azonban most egész biztosan visszavágásra készül. Nagy csata várható a harmadik helyért is, hiszen itt a Madárka és a Carrera között mindössze két pont a különbség, de a Veron is csak tíz egységgel van lemaradva a harmadik helyezett mögött.

Még szorosabb a bajnokság Yardstick II-ben, ahol Kisvacak 11 illetve 13 ponttal vezet a Flipper és a Sarah With Love előtt. Utóbbi két hajónak azonban nem csak az éllovasra és egymásra kell figyelnie, hanem az utánuk következőkre is, hiszen a Márta hét, a Rozália nyolc, a CUL8R pedig csak tíz ponttal van lemaradva a YSII dobogós helyezésétől.

A legszorosabb pontversenyt egész évben a Yardstick III szolgáltatta. Most is így van, hiszen az előző futamon aratott győzelmével az élre kerülő Dudu előnye mindössze két pont a második helyezett Four Sails-szel szemben. De a harmadik helyezett Soczi és Bátor is mindössze hat és nyolc ponttal van lemaradva az első helyezett mögött, úgyhogy YSI-ben még bármi előfordulhat.

Szóljon hozzá!