ZETApress

hírportál

Lótuszok a Ringen

Rekkenő hőségben, rengeteg néző előtt rajtolt tegnap délután az UNIQA Lotus Ladies Cup mezőnye, a délelőtti időmérőn kialakult sorrend alapján.

Az első két helyen a megtett 15 kör alatt nem történt változás, Bús Edina folyamatosan tartotta első helyét, míg az őt üldöző újonc, Bende Adrien töretlenül követte őt, de nem tudta megszorongatni a komoly versenytapasztalatokkal rendelkező Edinát. A harmadik pozícióból induló Kiss Ramóna komolyan küzdött, hogy megtartsa előkelő helyét, de Budaházi Nóra, Sas Szilvia és Walterné Dancsó Adrienn nem hagyta ezt ennyiben.

Utóbbi kettő a verseny legizgalmasabb csatáját vívta a harmadik helyért. Walternét többször támadta Sas Szilvi, de a rutinjának köszönhetően Adrienn csak pillanatnyi sikerélményeket engedett Szilvinek, aki a negyedik hellyel is nagyon elégedett volt. Budaházi Nóra ez alkalommal nem mutatta legjobb formáját, így nem veszélyeztette az élen haladókat. Kiss Ramóna végül a hatodik helyen fejezte be a futamot, aminek aztán sírás lett a vége. Na, nem komolyan, mert Rami csupán csak teljesítette a lányokkal kötött fogadást, mi szerint, ha nem végez az első ötben, akkor ?színpadi? sírást kell produkálnia.

A színésznőnek a verseny utáni jó hangulatban pedig igazán nem volt könnyű könnyeket erőltetnie. A hetedik helyen Benik Garami Anett futott be, aki az előző futammal ellentétben nem bocsátkozott különösebb küzdelembe. A nyolcadikként befutó Dr. Bánki Ágnes mai produkciójából is hiányzott egy kis egészséges agresszivitás. Dr. Molnár Ágnes pedig, kilencedik helyezése ellenére is elégedetten szállt ki a kormány mögül. Tízedikként Kőváry Anett hozta be a célba a Lotust, aki továbbra is saját magát tartja legyőzendő ellenfélnek, de ígérete szerint, előbb-utóbb a többieket is célba veszi majd.

Nyilatkozatok a leintés után

Bús Edina: ? Bár igazi harc nem volt, de egy pillanatra sem engedhettem el magam, mert ha egy kis hibát is vétek, az Adri azonnal kihasználta volna, mert másfél másodpercre volt lemaradva, bár, a végére ez már háromra nőtt, talán elfáradhatott. Ezzel együtt nagyon jó verseny volt.

Bende Adrienn: ? Mindenképpen az volt a cél, hogy Edinát megelőzzem, de nem sikerül előzési pozícióba kerülnöm, viszont folyamatosan tudtam tartani a távolságot. Most nem jártam úgy, mint múltkor, amikor jó pár másodperccel lehagyott. Úgy gondolom, a második hely egy jó eredmény. Holnap majd fordítva rajtolunk, Edina lesz mögöttem, így kemény harcra számítok. Van még néhány ?mumus? kanyar, de van még idő csiszolni, és egyre jobb lesz majd.

Walterné Dancsó Adrienn: ? A szezonnyitó nem éppen a vártnak megfelelően sikerült, volt benne műszaki hiba és kezdeti bizonytalanság, de most sikerült összekapni magam. A rajtom is jól sikerült. Előttem a két lány nagyon elhúzott, mögém pedig kaptam két komoly ellenfelet, de úgy voltam vele, hogy minden mindegy, csak én legyek a harmadik. Megpróbáltam, és sikerült, nagyon örülök. Remélem, hogy a kilenc év nem múlik el nyomtalanul, de ettől függetlenül van még mit fejlődnöm nekem is. Még sok van bennem és az autóval is össze kell rázódnunk. Azt gondolom, hogy versenyről versenyre jobb lesz, és közelítek a dobogó tetőfoka felé.

Sas Szilvia: ? Azt az utasítást kaptam a csapatomtól, hogy harcoljak, küzdjek, és én megpróbáltam eleget tenni ennek a kérésnek. Ez hellyel-közzel sikerült is, legközelebb még jobban kell küzdenem. Benne volt a harmadik hely lehetősége, de Dancsó Adri nagyon jól védte a pozícióját. Nagyon élveztem, nagyon jó verseny volt.

Kiss Ramóna: ? Az időmérőn magamhoz képest szenzációsan teljesítettem, harmadik pozíciót tudtam elérni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nagyon boldog vagyok a versenyen elért eredményem miatt, szerettem volna legalább megtartani a pozíciómat. Harcoltam, de hiányzik még a rutin. Nem adtam fel egy másodpercig sem, de egy idő után Walterné Dancsó Adri, Budaházi Nóri és Sas Szilvi is megelőzött, és amikor láttam, hogy akkora a távolság, hogy már nem nagyon tudok mit tenni, akkor inkább csak arra koncentráltam, hogy felejtsem el a többieket, és ne hibázzak többet.

Budaházi Anett: ? Ma nem vagyok túl jól, fáj a hasam és lehet, hogy egy kicsit sokat tartózkodtam a napon. Nem kaptam el a rajtot sem, és voltak koccanások is, de örülök, hogy ennyivel megúsztuk a dolgot. Ramival jobbról és balról is összeütköztünk, Garami Anett pedig hátulról jött belém. Tulajdonképp körbe karcoltuk az autót, de a teteje és az eleje még ép. Remélem, hogy holnap jobban érzem majd magam és ügyesebb is leszek.

Dr. Molnár Ágnes: ? Úgy látom, sokan elégedetlenek a saját eredményükkel, de én nagyon jól éreztem magam. Ahhoz képest, amennyit edzeni tudtam, mindenki megdicsért, amitől már jó kedvem van.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vasárnapi Lótuszok | ZETApress

Szóljon hozzá!