ZETApress

hírportál

Sportnap Budafokon

Megkezdődött délben a budafoki Kolonics György Általános Iskola 24 órás sportnapja. ? A közösségi ünnepek között az egyik legfontosabb egy sportünnep, mert alkalmas arra, hogy a résztvevők átéljék a sport egészségmegőrző szerepét is ? emelte ki a megnyitón Dechert Áron.

A Sportért Felelős Államtitkárság Szabadidő-, Diák és Fogyatékosok Sportja Osztály vezetője szerint a sport és a nevelés kizárólag akkor képes arra, hogy kifejtse hatását, ha egymást erősítik. Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy a kormány a közeljövőben vitatja meg a sport jelentőségét a közoktatásban.

Ebben az intézményben már eldőlt, hogy a sport az, ami a múltat a jelent és a jövőt egységesíti. Sajnos már a múlt része Kolonics György, akinek nem csak nevét viseli méltán az iskola, de példát is ad a felnövekvő nemzedékeknek. Ez lehetőség, de felelősség is, hogy az itt tanuló diákok felnőjenek Kolonics György példája nyomán ? húzta alá Dechert Áron.

Az osztályvezető beszédét követően Fodor Istvánné igazgatónő nyitotta meg a 24 órás sportnapot, melynek folyamán ma déltől szombat délig, 24 órán át sportrendezvények zajlanak az iskolában a diákok, a tanárok és számos szülő, illetve környékbeli lakos részvételével. Az iskola 1976-ban nyitotta meg kapuit és alapítása óta testnevelés tagozatos, évfolyamonként egy osztályban emelt szinten folyik a testnevelés tanítása.

A sportra, egészséges életmódra nevelés minden osztályban kiemelt feladat. A kötődés az olimpiai mozgalomhoz személyes eredetű is egyben. Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus az iskola tanulója volt és később is aktívan részt vett volt az intézmény rendezvényein. 2008 novemberétől az iskola az edzés közben szívrohamban elhunyt egykori diákja nevét viseli.

Szóljon hozzá!