ZETApress

hírportál

Megemlékeztek Szusza Ferencről

Az elmúlt hetitől eltérően most csak három napig tartott a labdarúgó NB I. második fordulója. Legkevesebb pihenés a Zalaegerszegnek jutott, aki a hétfői fehérvári 3:2-es győzelme után már pénteken fogadta az MTK együttesét. Most csak egy gólt szereztek, melyre a kék-fehérek nem tudtak válaszolni.

Az NB I-be visszakapaszkodott Vasas az újonc Vácot fogadta. Találkozójuk 2:0-ás félidő után 2:2-re végződött. A mérkőzés érdekessége, hogy mindkét félidő hosszabbításában esett egy-egy gól. Az előbbit a Vasas szerezte, míg az utóbbival a Vác egyenlített. A hosszabbításban egyenlített 3:3-ra a Tatabánya is Pécsett, ahol félidőben még a hazaiak vezettek 2:0-ra.

Ha már a hosszabbításoknál tartunk, nem hagyhatjuk ki a Sopron 2:1-es győzelmét a Fehérvár ellen, ahol a házigazdák a vezető góljukat az első, míg győztes góljukat a második félidő hosszabbításában érték el. S hogy valami szokatlant is mondjak, a REAC otthon a rendes játékidőben kapott ki 0:0-ás félidő után 2:0-ra a Diósgyőrtől, míg az ötödik vasárnapi mérkőzésen szintén hosszabbítás nélküli gólokkal ért el a Honvéd 1:1-es félidő után 2:2-es döntetlent a Kaposvár ellen.

Helyszín és időpont módosítások

Nem tudni még, hol játssza az Újpest az őszi hazai mérkőzéseit, írtam egy héttel ezelőtt, mert a Szusza Ferenc stadiont november végéig betiltották. Sajnos a balsors közbeszólt, mert kedden meghalt a stadion 83 éves névadója. (Temetése csütörtök délután két órakor lesz a Megyeri úti temetőben.) Az MLSZ elnöke rugalmasnak bizonyult. Hozzájárult ahhoz, hogy a vasárnapi Győr elleni találkozót mégis a Megyeri úton játszhassák a lilák. A sportszerű találkozón 0:0-ás félidő után a házigazdák 2:0-ra nyertek a hosszabbításban lőtt második góljukkal. A forduló nyolcadik mérkőzésén az újonc Paks a Debrecennel szemben otthon 0:0-ra mérkőzött.

Az élvonalban csak két hét múlva folytatódnak a küzdelmek, az NB II-ben viszont szombaton elkezdődik a bajnokság. A mérkőzések időpontja többször is változott. Két hete a válogatott Villarreal elleni találkozója miatt az összes találkozót vasárnapra halasztották. Az elmúlt héten kiderült, hogy mégsem jönnek a spanyolok, így a tévéközvetítés miatt mégis kétnapos lesz a nyitóforduló. A visszasorolt Ferencváros a nyitónapon fogadja a Jászapátit az Üllői úton.

Szóljon hozzá!